Ylen kannatusmittaus: Kokoomuksen kannatus suosituimpana puolueena vahvistunut

Kokoomus jatkaa Suomen suosituimpana puolueena 20,5 prosentin kannatuksella, selviää Ylen tuoreesta kannatusmittauksesta. Puolueen suosio nousi 0,7 prosenttiyksikköä Ylen aiemmasta mittauksesta.

Toiseksi suosituin on pääministeripuolue SDP 19 prosentin kannatuksella. Sen suosio laski noin 0,6 prosenttiyksikköä. Kolmantena on perussuomalaiset, jota kannatti 17,9 prosenttia vastaajista. Perussuomalaisten kannatus nousi 0,1 prosenttiyksikköä. Suosioon ei näyttänyt vaikuttavan puheenjohtaja Jussi Halla-ahon ilmoitus luopua tehtävästään.

Heinäkuun lopussa julkaistussa Helsingin Sanomien gallupissa kokoomus nousi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. Samalla perussuomalaisten kannatus laski lähes neljä prosenttiyksikköä. Ylen kyselyssä vastaavaa muutosta ei näy.

Keskustan kannatus laski

Mittauksessa eniten kannatus laski hallituksessa istuvalla keskustalla, jonka suosio putosi 1,2 prosenttiyksiköllä 12,3 prosenttiin.

Viidenneksi suosituin puolue oli hallituksen vihreät puolen prosenttiyksikön nousulla. Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, puoluetta äänestäisi 10,9 prosenttia vastaajista. Hallituspuolueista niin ikään hieman kannatusta kasvattanutta vasemmistoa äänestäisi 8,6 prosenttia vastaajista. RKP:n kannatus oli 4,3 prosenttia.

Opposition kristillisdemokraatteja äänestäisi 3,4 prosenttia vastaajista ja nyt-liikettä 1,8 prosenttia.

Ylen tutkimukseen vastasi lähes 2 400 ihmistä 12. heinäkuuta ja 3. elokuuta välisenä aikana. Tutkimuksen toteutti Taloustutkimus, ja sen virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja