HS: Bussista kylmään pimeyteen jätetyn 9-vuotiaan auttaja löytyi – "Kuka tahansa tekisi saman"

Espoossa bussista yksin pysäkille jätetyn 9-vuotiaan tytön auttaja on löytynyt, kertoo Helsingin Sanomat. Tytön äiti etsi tytärtään auttanutta mieskuljettajaa sosiaalisessa mediassa.

Välikohtaus tapahtui eilen illalla noin kello 19 aikaan Espoossa, kun Laura oli matkalla voimisteluharjoituksista kotiinsa Helsinkiin. Kyseessä oli tytön ensimmäinen bussimatka, jota oli harjoiteltu etuktäeen. Tyttö osti ensin väärän bussilipun, minkä jälkeen matkakortilla ei ollut tarpeeksi rahaa.

Bussikuski yritti tavoitella tytön äitiä, joka oli koripallo-ottelua valmentamassa. Kuski jätti tytön yksin pysäkille, soitti hätäkeskukseen ja sanoi tytölle, että poliisi tulee hakemaan.

Poliisia ei kuitenkaan lähes tunnissa ollut kuulunu, ja tyttö lähti etsimään apua itse. Hän nousi portaita Kehätien varrelta Mäkkylän puolelle ja alkoi viittilöidä ohiajavia autoja pysähtymään.

Muutaman auton jälkeen yksi pysähtyi. Auton mieskuljettaja vei tytön kotiin.

Auttaja löytyi muutamassa tunnissa

Helsingin Sanomien mukaan äiti löysi auttajan muutamassa tunnissa sosiaalisen median avulla. Sanna Sinisalo kertoo lehdelle, että mies otti häneen yhteyttä. 27-vuotias mies ei halua nimeään julkisuuteen, eikä pidä itseään sankarina.

– En tehnyt mitään sen kummempaa. Ihan kuka tahansa olisi tehnyt samoin.

Lehden mukaan mies oli tulossa töistä, kun hän huomasi pienen itkijän tien reunassa. Hän käänsi autonsa ja meni kysymään, mikä on hätänä. Vasta myöhemmin mieleen tuli, ettei lasta saa opettaa nousemaan tuntemattoman kyytiin.

– En ole niin kyyninen. Tyttö oli kylmissään ja hädissään. En ajatellut muuta kuin, että hänen pitää nopeasti päästä kotiin ja lämpimään, mies sanoo lehdelle.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja