Mainos

AL: Bussiin nukahtanut koulupoika hortoili pari tuntia lumituiskussa – kertoi bussikuskin hätistäneen ulos varikolla

Pirkkalalainen koulupoika harhaili eilen noin kahden tunnin ajan lumipyryssä Tampereella, koska hän nukahti luokkaretkellä kaupungin joukkoliikenteen bussiin, kertoo Aamulehti.

Seitsemänvuotias poika kertoi tapauksen jälkeen bussinkuljettajan hätistäneen hänet ulos linja-autosta Nekalan varikkoalueella. Tämän jälkeen poika oli harhaillut itkuisena lumituiskussa, kunnes hieman vanhempi tyttö oli tullut kysymään pojalta, mikä tällä oli hätänä. Tyttö oli soittanut omille vanhemmilleen, jonka jälkeen tieto pojan löytymisestä välittyi pojan vanhemmille.

Poikaa olivat etsineet sekä hänen isänsä että koulun henkilökunta. Myös poliisi oli ilmoittanut katoamisesta alueen kaikille takseille. Rehtori oli huomannut pojan jääneen bussiin jo pysäkillä, mutta linja-auto oli ehtinyt jatkaa jo matkaansa. Rehtori ei onnistunut enää pysäyttämään bussia sen lähdettyä liikkeelle.

Joukkoliikenneyhtiön TKL:n toimitusjohtaja Pekka Pirhonen kertoo Aamulehdelle, että linja-auton kuljettajaa on jututettu tapahtuneesta. Kuljettaja on kertonut sammuttaneensa bussin, sulkeneensa ovet ja poistuneensa autosta varikolle. Kuljettaja kiistää pojan väitteen, että hän olisi hätistänyt lapsen ulkosalle.

– Emme tiedä, miten poika on päässyt autosta pois. Matkalla hän ei ole voinut jäädä bussista pois, koska bussi ei ole pysähtynyt, hän kertoo Aamulehden haastattelussa.

Toimitusjohtajan mukaan poika ei ole voinut päästä yksin ulos bussista. Eräänä selityksenä hän esittää, että joku varikon työntekijöistä tai siivoojista olisi käskenyt pojan ulos. Poika itse on kertonut, että hänet komensi bussista ulos "bussimies". 

Aamulehden mukaan poika oli päästessään takaisin kotiin nälissään ja viluinen. Äiti kutsuu poikaansa auttanutta tyttöä sankariksi. Hän aikoo selvittää tytön nimen kiittääkseen tätä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.