HPK-pomo selittää, mistä seuran erikoisessa ulostulossa oli kyse – "Haluamme olla avoimia"

Jääkiekon SM-liigan pelien keskeyttäminen on lopullista päätöstä vaille varmaa – taustalla on lähes jokaisen liigapaikkakunnan kiristyneet kokoontumisrajoitukset 2:17
Tulosruutu: HPK-pomo suomii kovin sanoin viranomaisten toimia.

HPK-johto julkaisi torstaina tiedotteen, jossa se moitti joukkueen urheilullista nykytilaa. Samalla tiedotteessa ilmoitettiin joukkueen valmennusryhmän jatkavan tehtävässään. HPK Liiga -yhtiön puheenjohtaja Matti Vihervuori kertoo MTV Urheilulle, mistä yllättävässä ulostulossa oli kysymys.

HPK:n torstaina julkaisemassa – Vihervuoren ja toimitusjohtaja Antti Toivasen allekirjoittamassa – tiedotteessa todetaan, ettei joukkueen urheilullinen nykytila ole hyväksyttävä. Seurapomot vaativat joukkueelta parempia otteita kaukalossa.

Samalla kuitenkin kerrottiin, että päävalmentaja Matti Tiilikaisen johtama valmennusryhmä jatkaa tehtävässään. Valmennuksen asemaa tarkastellaan kauden jälkeen.

Tiedotteen mukaan kauden tavoitteen, pudotuspeleihin selviämisen "odotetaan ja vaaditaan toteutuvan".

Miksi halusitte tulla julkisuuteen tällaisella tiedotteella, HPK:n hallituksen puheenjohtaja Matti Vihervuori?

– Pitää paikkansa, että olemme urheilulliseseti alisuorittaneet tällä kaudella tähän mennessä. Kun tällaiseen ratkaisuun päädyttiin, haluttiin tulla myös ulos sen kanssa. Haluttiin antaa työrauha meidän joukkueelle ja valmennukselle.

Tiedotteesta henkii tietynlainen epäluottamus joukkueen tekemiseen. Miksi tätä haluttiin käsitellä julkisesti?

– Tästä on keskusteltu julkisuudessa paikallisesti aikaisemminkin. Haluamme olla avoimia siinä, miten me näemme urheilullisen menestyksen, ja mitä me siinä tehdään.


Mistä joukkueen nykytilanne johtuu?


– Jos tietäisin, emme olisi tässä tilanteessa. Tietysti tilanne ylipäätään on Liiga-joukkueille haastava. HPK:ssa on onnistuttu ainakin toistaiseksi saamaan taloudenpidossa torjuntavoittoja. Urheilupuolella ollaan alisuoritettu.

– Tällaisessa haastavassakin tilantessa haluamme noudattaa yhteisesti sovittua strategiaa. Se on ollut päätöksenteossa mukana. Haluamme korostaa pitkäjänteisyyttä.

– Urheiluseurassa on aina läsnä talouden vakauden ja urheilullisen menestyksen tasapaino. Hetkellisesti toinen voi olla painokkaammin esillä, mutta pitkässä juoksussa niiden on tuettava toisiaan. Kaiken ytimenä on se, että haluamme menestyä kaukalossa.


Olisiko valmennus vaihdettu, jos ei olisi pandemiatilannetta ja sen tuomia talousvaikeuksia?

– Tämä tilanne on luonut erikoiset puitteet koko Liigalle ja meidänkin pelaamiselle, mutta ei se ohjannut meidän ratkaisuamme.

Onko päävalmentajalla ja valmennusryhmällä teidän täysi luottamuksenne?

– Totta kai. Luottamus joko on tai sitä ei ole.

HPK:n tavoite on edelleen pudotuspeleihin pääseminen. Kuinka realistinen tuo tavoite on?

– En ota siihen kantaa. Keskitymme jokaiseen peliin täysillä ja katsotaan, mikä tulos tulee. 

– Nyt annetaan työrauha valmennukselle ja joukkueelle keskittyä siihen perustekemiseen.

Lue myös:

    Uusimmat