HPK-johdolta poikkeuksellinen avautuminen – joukkueelle kovaa tylytystä

Jääkiekon SM-liigan pelien keskeyttäminen on lopullista päätöstä vaille varmaa – taustalla on lähes jokaisen liigapaikkakunnan kiristyneet kokoontumisrajoitukset 2:17
Tulosruutu: HPK-pomo suomii kovin sanoin viranomaisten toimia.

HPK-johto vaatii hämeenlinnalaisjoukkueelta parempia suorituksia jääkiekon SM-liigassa. Seura julkaisi torstaina tiedotteen, jossa todetaan, ettei joukkueen urheilullinen nykytila ole hyväksyttävä.

SM-liigan hännille jumittunut HPK ui syvissä vesissä. Peli ei kulje ja koronapandemia kurittaa taloudellisesti. Torstaina seurajohto kertoi tyytymättömyydestään joukkueen urheilulliseen panokseen.

HPK:n julkaiseman tiedotteen mukaan HPK Liiga Oy:n hallitus ja operatiivinen johto ovat käyneet pitkällisiä keskusteluja yhtiön nykytilanteesta ja erityisesti sen urheilutoiminnasta.

– Keskusteluissa on todettu, että urheilullinen nykytila ei ole hyväksyttävä ja paremman Hämeenlinnan Pallokerhon on aika astua esiin, puheenjohtaja Matti Vihervuoren ja toimitusjohtaja Antti Toivasen allekirjoittamassa tiedotteessa todetaan.

Mitään ratkaisuja johto ei joukkueen tilanteen parantamiseksi esittele. Tiedotteessa todetaan, ettei joukkueen päävalmentaja Matti Tiilikaisen johtamaa valmennusryhmää olla vaihtamassa. Hallituksen päätöksellä valmentajien asemaa tarkastellaan vasta kuluvan kauden päätyttyä.

Tiedotteen mukaan HPK:n strategiassa painotetaan pitkäjänteistä työtä, jossa eri tahojen kehittyminen luo mahdollisuuden voittoon.

– Tämä strateginen linjaus ei ole muuttunut ja se ohjaa vahvasti toimintaa myös jatkossa. HPK:n asettama tavoite playoffs-otteluiden pelaamisesta kuluvalla kaudella on edelleen voimassa ja sen odotetaan ja vaaditaan toteutuvan, tiedotteessa todetaan.

HPK seilaa parhaillaan kuuden ottelun tappioputkessa. Viimeisestä 11 ottelustaan se on voittanut yhden. Joukkue pitää 16 pisteellään perää SM-liigassa. Matkaa kymmenenteen sijaan ja viimeiseen pudotuspelipaikkaan on 13 pistettä.

Tiedotteen mukaan seura ei kuitenkaan ole tinkimässä kauden tavoitteistaan.

– HPK:n asettama tavoite playoffs-otteluiden pelaamisesta kuluvalla kaudella on edelleen voimassa ja sen odotetaan ja vaaditaan toteutuvan.

HPK voitti yllättäen Suomen mestaruuden keväällä 2019, kun se kaatoi finaaleissa ennakkosuosikki Kärpät. Viime keväänä joukkue oli sarjan runkosarjassa seitsemäs. Koronaviruspandemian vuoksi pudotuspelejä ei pelattu lainkaan.

Lue myös:

    Uusimmat