HPK-hyökkääjä sivalsi loppulukemat puolesta kentästä – Olli Jokisen Jukureiden hurja putki poikki

HPK tekee 3-1 maalin tyhjään maaliin 0:55
Markus Nenonen upottaa puolesta kentästä loppulukemiksi 3-1.

Hurjassa lennossa jääkiekon SM-liigassa ollut Jukurit kärsi harvinaisen tappion, kun HPK oli kotonaan parempi maalein 3–1.

Yhdeksän viimeisestä kymmenestä ottelustaan voittanut Jukurit on noussut kamppailemaan jopa pudotuspelien kotiedusta. Tiistaina mikkeliläiset joutuivat kuitenkin tunnustamaan HPK:n vahvemmaksi vahvasta painostuksesta huolimatta.

Ottelun ensimmäistä maalia jouduttiin odottamaan 36. minuutille. Ajassa 35.42 HPK:n kanadalaissentteri Sean Collins laukoi kiekon maalin edustalta ohi Jukurit-vahti Oskari Salmisen.

Heti kolmannen erän alkajaisiksi HPK tuplasi johtonsa, kun Arttu Pelli laukoi ylivoimalla kauden viidennen osumansa.

Jukurit nousi kuitenkin vielä mukaan voittokamppailuun. Pari minuuttia ennen loppua Libor Zabransky laukoi siniviivalta, ja Jarkko Immonen ohjasi komeasti kiekon ohi Eetu Laurikaisen.

Jukurien kiri ei lopulta riittänyt. Markus Nenonen sivalsi loppunumerot tyhjään maaliin sekunti ennen loppusummeria puolesta kentästä lähteneellä laukauksellaan Jukurien hakiessa tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

Voit katsoa ottelun viimeisen maalin yllä olevalta videolta.

Pelin kulusta kertovat maalivahtien torjunnat. HPK:n Laurikaiselle merkittiin 33 torjuntaa, Jukureiden Salmiselle 11 torjuntaa.

Jukurit jäi SM-liigassa ilman pisteitä ensimmäisen kerran sitten marraskuun 20. päivän. Tuolloin Olli Jokisen suojatit hävisivät Kouvolassa KooKoolle maalein 4–2. Mikkeliläiset ehtivät kerätä pisteitä 11 ottelussa peräjälkeen.

HPK vankisti voitollaan asemiaan pudotuspelikamppailussa. Joukkue on kerännyt 33 ottelusta 55 pistettä ja on yhdeksäntenä. Jukurit jatkaa kuudentena 58 pisteellään.