Mainos

HP-Compaq -fuusiolle vihreää valoa?

Tietokoneyhtiö Hewlett-Packardin osakkeenomistajat äänestivät yhdistymisestä Compaqiin. Äänestyksen jälkeen yhtiö arvioi fuusion puoltajien voittaneen.

HP ja Compaq yhdistyvät

Tietokoneyhtiö Hewlett-Packard uskoo osakkeenomistajiensa asettuneen kannattamaan fuusiota Compaqin kanssa.

Hewlett-Packardin osakkeenomistajat äänestivät tänään yhtiökokouksessa yhtiön toimitusjohtajan Carly Fiorinan ajamasta fuusiohankkeesta. Hewlett-Packardin äänestyksen jälkeisten arvioiden mukaan valtaosa osakkeenomistajista asettui kannattamaan fuusiota.

Lopullisten äänestystulosten saaminen kestänee kuitenkin vielä viikkoja. Syynä on Hewlett-Packardin monimutkainen äänestyskäytäntö, sillä HP:n äänestyssääntöjen mukaan on vielä tarkistettava, etteivät noin 900 000 osakkeenomistajaa ole käyttäneet äänioikeuttaan useampaan kertaan.

Toteutuessaan 22 miljardin dollarin arvioinen fuusio olisi alallaan maailman suurin.

Fuusion vastustajien puhemiehenä on esiintynyt Walter Hewlett, joka on kutsunut fuusiohanketta "25 miljardin dollarin erehdykseksi". Hewlett on myös arvostellut toimitusjohtaja Carly Fiorinaa ja jopa kehottanut häntä luopumaan yhtiön johdosta. Hewlett on tyytymätön Fiorinan tapaan kehittää yhtiötä.

Fiorina tuli HP:n johtoon kolme vuotta sitten. Fiorina puolustaa fuusiohanketta siksi, että hänen mielestään tällöin HP voi nousta maailman suurimman tietokoneyhtiön IBM:n haastajaksi. Fiorina kannattaa hanketta myös siksi, että yhdistymisellä sekä HP että Compaq voisivat säästää kuluissaan. Se olisi tärkeää etenkin nyt, kun teknologiatoimialan kasvu on selvästi hidastunut.

Alun perin HP:n ja Compaqin fuusiosuunnitelmasta kerrottiin syyskuun 3. päivä. Siitä lähtien kummankin yhtiön osakekurssi on valunut alas. HP:n kurssi on pudonnut 17 prosenttia ja Compaqin 27 prosenttia. Vastaavasti samaan aikaan IBM:n kurssi on noussut 12 prosenttia.

(MTV3-AFP-STT)

(Huomenta Suomi 20.03.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.