Hovioikeus vahvisti: 15-vuotias käytti hyväkseen ja raiskasi koulun pihalla 14-vuotiaan

Turun hovioikeus vahvisti käräjäoikeuden tuomion tapauksessa, jossa tekohetkellä 15-vuotias poika raiskasi 14-vuotiaan seurustelukumppaninsa ulkona Tampereella vuonna 2018.

Rikos tapahtui koulun pihalla heinäkuisena yönä, kun tyttö oli tovereidensa kanssa nauttimassa alkoholia. Tämän selvin pän ollut seurustelukumppani saapui paikalle ja kaksikko oli siirtynyt kulman taakse pois muun seurueen silmistä ja aloittivat yhdynnän.

Jossain vaiheessa poika aloitti tytön kanssa anaaliyhdynnän, vaikka tyttö oli aiemminkin kertonut, ettei halunnut sitä. Uhri ei nytkään olisi halunnut anaaliyhdyntää pojan kanssa, mutta tämä jatkoi tekoa tytön kiellosta ja teon torjumisyrityksestä huolimatta. Uhri oli huomattavassa humalatilassa, minkä vuoksi hän ei pystynyt kunnolla puolustautumaan fyysisesti.

Maksettavaksi tuhansia euroja

Oikeus katsoi pojan syyllistyneen teossa raiskaukseen. Koska teossa loukattiin tytön seksuaalista itsemääräämisoikeutta, tuomittiin poika myös lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, vaikka osapuolten ikäero oli vähäinen ja eikä kypsyydessä eroa.

Poika tuomittiin käräjäoikeudessa nuorena henkilönä tehdyistä raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1 vuoden 4 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille 6500 euroa korvauksia. Vuonna 2003 syntyneen tekijän tuomiota ei muutettu hovioikeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja