Mainos

Houdini-karhu hämmentää Italiassa: Pääsi irti putkilukosta ja kiipesi kolmen sähköaidan yli – "Rakenne ei selvästikään toimi kunnolla, koska karhut eivät lennä"

0:43
Video: MTV Uutisten lukija Veronica Mikkola kuvasi suloisten karhunpentujen kiipeilyjä.

Italiassa metsästäjät ovat karhujahdissa. Karhun on kuvailtu olevan karkaamisessa nero: sen onnistui kiivetä kolmen sähköaidan ja neljä metriä korkean esteen yli Trentinon pohjoisosassa sijaitsevassa villieläinten suojuksessa, ennen kuin se katosi metsään, uutisoi The Guardian.

Ruskeakarhu pakeni Castellerin keskustaan muutaman tunnin kuluessa siitä, kun se vangittiin putkilukolla.

Karhu on nähty lähellä asuinalueita ja sen pelätään olevan vaaraksi ihmisille. Trentinon presidentti Maurizio Fugatti on saanut paljon vihapostia eläinten oikeuksia edustavilta ryhmiltä sekä kokenut ympäristöministeriön vastarintaa sen jälkeen, kun hän antoi käskyn metsästäjille tappaa eläin.

– Jos karhu lähestyy asuttuja alueita, metsästäjillä on lupa ampua, Fugatti sanoi.

– Se seikka, että karhu pystyi kiipeämään yli 7000 voltin sähköisen aidan, osoittaa, että eläin on vaarallinen ja yleinen turvallisuusongelma, hän jatkaa. 

"Olemme karhun ja vapauden puolella"

Ympäristöministeri Sergio Costa arvosteli "tehottomuutta" ja "ammattimaisuuden puutetta" ja sanoi, että eläimen tappaminen on järjetöntä.

Costa lähetti ryhmän Italian ympäristönsuojelu- ja tutkimuslaitoksesta maakunnalle selvittääkseen, miten karhu onnistui pakenemaan.

WWF Italia nauroi maakunnan pyrkimyksille käsitellä karhua.

– Vankka sähköistetty aita, jolla on riittävä teho, on ylitsepääsemätön este, jopa kaikkein järkevimmille karhuille, hän sanoi.

– Rakenne ei selvästikään toimi kunnolla, koska karhut eivät lennä.

Italian puolustusliiton puheenjohtaja Michela Vittoria Brambilla sanoi karhulle, että sen pitää juosta ja pelastaa itsensä.

– Olemme karhun ja vapauden puolella, hän sanoo.

Sama kohtalo kuin King Kongilla

Vuonna 2000, kun ruskeakarhujen määrä heikkeni neljään, Alppien ruskeakarhut tuotiin Trentinoon. Tuolloin EU:n rahoituksella päädyttiin Adamello Brentan luontopuistoon perustamaan Life Ursus -hankkeeseen, jonka kautta Sloveniasta kuljetettiin puistoon kymmenen karhua. Nykyään niitä on noin 50.

Life Ursus sanoi lausunnossaan, että ympäristö- ja eläinoikeusryhmät valmistautuivat ryhtymään oikeudellisiin toimiin maakunnan julmien, perusteettomien ja järjettömien toimien suhteen, mutta totesi, että paennut karhu kärsii todennäköisesti samasta kohtalosta kuin apina eeppisessä seikkailuelokuvassa, King Kongissa.

– Me kaikki tiedämme, miten King Kong päättyy. Peto puolustaa itseään, mutta lopulta vetäytyy. Sama käsikirjoitus on jo kirjoitettu tälle karhulle, lausunnossa todetaan. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja