Hoosianna: Synkän korona-adventin koskettavin video on tässä – vantaalaisen lukiolaiskuoron versio on "vahva ajankuva poikkeuksellisesta joulusta"

5:42
Katso tästä Vaskivuoren kamarikuoron upea versio Hoosiannasta, joka avaa 2020 joulupyhien kauden Jouluradiossa:

Leviämisvaiheeseen edennyt koronatilanne teki ensimmäisestä adventtisunnuntaista Etelä-Suomessa kovin erilaisen. Hoosiannaa ei päässyt veisaamaan kirkoissa, mutta klassikkovirren ystäville tarjottiin upea vaihtoehto.

18 vuotta toiminut Jouluradio on yhdeksän vuoden ajan aloittanut joulupyhien lähetykset Hoosiannan uudella sovituksella. Tänä vuonna kunnian esittää teos sai vantaalaisen Vaskivuoren kamarikuoro, joka valittiin aiemmin myös Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi.

– Tämän vuoden Hoosianna koskettaa ja video on vahva ajankuva poikkeuksellisesta joulusta. Hoosianna on huudahdus ”Oi auta” tai ”pelasta”. Teos tulee tässä ajassa suoraan kohti, sillä nämä sanat puhuttelevat erityisesti nuorten laulamana ja herkästi sovitettuna”, sanoo Jouluradion tuottaja-toimittaja Katri Saarela.

Video teokseen kuvattiin loppusyksystä kuoron kotikulmilla Vantaan Myyrmäessä. Voit katsoa koko vaikuttavan version Hoosiannasta jutun ylälaidasta.

– On tosi hieno tunne, kun kuulee toisten äänet kotonaan korvanapeista. Oli hauska tehdä tätä yhdessä toisten kanssa, hyvä fiilis. Musiikki on oman kielensä, joka vaikuttaa tunteisiin, Vaskivuoren kamarikuorolainen Onni Aflatuni kuvaili Jouluradion tiedotteessa.

Kuorolle version klassikkovirrestä on sovittanut kuoron johtaja Jonna Vehmanen.

– Päädyin sovitukseen, joka edustaa aika perinteistä ja kuulasta kuorosatsia, ja joka olisi instrumentilleni eli nuorisokuorolle ominaista laulettavaa. Kokonaisuuden tunnelmaan haimme sitä ainutlaatuista kauneutta ja herkkyyttä, joka löytyy nuorten äänten soinnista ja kenties tuo valon pilkahdusta tähän pimenevään vuodenaikaan ja koronakaamokseen, Vehmanen kertoo.

Vuosien saatossa Hoosianna on kuultu Jouluradiossa esimerkiksi Pastori Piken, Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin, Kerkko Koskinen Kollektiivin, Jesse Kaikurannan ja Lenni-Kalle Taipaleen sekä Katja Lapin ja Nina Tapion versioimina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja