Mainos

Hongkongin lauttaturman kuolonuhreja yhä enemmän

Viranomaistietojen mukaan Hongkongin edustalla sattuneessa laivaonnettomuudessa on kuollut ainakin 36 ihmistä, kertovat viranomaiset uutistoimisto AFP:lle. Lisäksi kymmeniä on loukkaantunut.

Onnettomuus tapahtui illalla Lamman saaren edustalla, kolmisen kilometriä lounaaseen Hongkongista. Paikallinen sähköyhtiö oli viemässä työntekijöitään ja heidän perheenjäseniään ilotulitusta katsomaan, kun heitä kuljettanut matkustajalautta ja toinen alus törmäsivät. Matkustajalautalla oli yli 120 matkustajaa.

– Oltuamme noin 10 minuuttia vesillä alus törmäsi meihin sivulta kovalla vauhdilla. Perä alkoi upota, BBC siteerasi South China Morning Postin haastattelemaa matkustajaa.

Toinen laiva selvisi törmäyksestä tiettävästi vähin vaurioin, mutta matkustajalautta upposi törmäyksen jälkeen, ja kymmenet ihmiset joutuivat mereen.

Vesillä oli tapahtumahetkellä runsaasti liikennettä, sillä hongkongilaisten viikonloppuvapaa ulottui maanantaille paikallisen keskisyksyn juhlan ja Kiinan kansallispäivän johdosta.

(MTV3 - STT - AFP -Reuters)

Katso Petri Sarasteen raportti Pekingistä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.