Hongalta upea taistelu – eurotaival mureni todella katkerasti

Espoolaisen FC Hongan pelit Uefa Europa Leaguen karsinnassa päättyivät katkerasti ensimmäiselle kierrokselle. Honka teki kolme maalia puoliaikojen loppuhetkillä, mutta sekään ei riittänyt.

Honka hävisi ensimmäisen osaottelun virolaiselle Sillamäe Kaleville 1-2, mutta Honka venyi torstaina kotikentällään 2-1-voittoon. Molemmat osuivat jatkoajalla, mutta vierasmaali vei Sillamäen jatkoon.

Hongan urakka hankaloitui 25. minuutilla, kun Andrei Sidorenkov vei Sillamäen 1-0-johtoon.

Toivo nousi, kun Ilari Äijälä tasoitti ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla. Sillamäe piti tiukasti kiinni yhteismaalien johdostaan, mutta Honka venytti ratkaisun jatkoajalle, kun Kevin Mombilo teki 2-1-maalin toisen puoliajan lisäajalla.

Jatkoajan ensimmäinen puolikas eteni viimeiselle minuutilleen, kun Roni Porokara iski 3-1-johtomaalin. Honkalaisten maailma romahti, kun Jevgeni Kabaev iski 3-2-maalin toisen jatkoajan viimeisellä minuutilla. Yhteismaalien ollessa 4-4, Sillamäe eteni jatkoon vierasmaalisäännön turvin.

Ottelu oli Italiaan suuntaavalle Mehmet Hetemaj'lle kauden viimeinen Hongan paidassa.

Torstaina jatkopaikkaa tavoittelevat myös VPS ja MYPA.

Eurooppa-liigan 1. karsintakierros, 2. ottelut:

Honka, Suomi-Sillamäe Kalev, Viro 3-2 ja. (2-1, 1-1)

Maalit: 25. Andrei Sidorenkov 0-1, 45. Ilari Äijälä 1-1, 90. Kevin Mombilo 2-1, 105. Roni Porokara 3-1, 120. Jevgeni Kabajev 3-2

Kalev jatkoon yhteismaalein 4-4 vierasmaalisäännön perusteella

Brommapojkarna, Ruotsi-VPS, Suomi 2-0 (0-0)

64. Jacob Larsson 1-0, 78. Gabriel Petrovic 2-0

Brommapojkarna jatkoon yhteismaalein 3-2

IF, Färsaaret-MyPa, Suomi 0-0

MyPa jatkoon yhteismaalein 1-0