Ruotsalaisseura pudotti VPS:n europeleistä

Vaasan Palloseuran taival jalkapallon europeleissä jäi tänä kesänä kahteen otteluun. Ruotsalainen Brommapojkarna pudotti VPS:n Uefa Europa Leaguen ensimmäisellä karsintakierroksella.

VPS voitti ensimmäisen osaotteluin 2-1, mutta Brommapojkarna otti kotikentällään 2-0-voiton ja etenee toiselle karsintakierrokselle yhteismaalein 3-2.

VPS oli kiinni jatkopaikassa reilun tunnin. Jacob Larsson vei Brommapojkarnan johtoon 64. minuutilla. Sekin olisi riittänyt jatkoon, mutta Gabriel Petrovic iski VPS:n siltaan 78. minuutilla syntyneellä maalillaan.

VPS:n kavennus ja jatkoaikakin olivat lähellä, sillä Jordan Seabrook sai pallon tolppaan viisi minuuttia ennen toisen puoliajan loppua.

Myös Hongan Europa League -karsinta päättyi torstaina, kun virolainen Sillamäe Kalev voitti jatkoajalla.

Eurooppa-liigan 1. karsintakierros, 2. ottelut:

Honka, Suomi-Sillamäe Kalev, Viro 3-2 ja. (2-1, 1-1)

Maalit: 25. Andrei Sidorenkov 0-1, 45. Ilari Äijälä 1-1, 90. Kevin Mombilo 2-1, 105. Roni Porokara 3-1, 120. Jevgeni Kabajev 3-2

Kalev jatkoon yhteismaalein 4-4 vierasmaalisäännön perusteella

Brommapojkarna, Ruotsi-VPS, Suomi 2-0 (0-0)

64. Jacob Larsson 1-0, 78. Gabriel Petrovic 2-0

Brommapojkarna jatkoon yhteismaalein 3-2

IF, Färsaaret-MyPa, Suomi 0-0

MyPa jatkoon yhteismaalein 1-0