Hölmöily kostautui – viimeiset Mestarien liiga -paikat ratkesivat, tanskalaisjoukkue dramaattisella tavalla UCL:ään

Israelilaisen Maccabi Tel Avivin pyristely Red Bull Salzburgia vastaan jalkapallon Mestarien liigan viimeisellä karsintakierroksella tyrehtyi puolustaja Matan Baltaksan hölmöilyyn toisen osaottelun avausjakson lopussa. Itävaltalainen Red Bull Salzburg eteni Mestarien liigan lohkovaiheeseen yhteismaalein 5–2 voitettuaan toisen osaottelun kotonaan 3–1.

Patson Daka tykitti Salzburgin toisessa osassa 1–0-johtoon, mutta Eden Karzev tasoitti taiston puolen tunnin kohdalla tulittamalla oman laukauksensa irtopallosta rangaistusalueen rajan takaa pallon pömpeliin.

Käänteentekevä hetki nähtiin avausjakson lisäajalla. Maccabin Matan Baltaksa kaatoi Salzburgin Masaya Okugawan rangaistusalueella kömpelösti, vaikka Okugawa oli ehtinyt jo tehdä epäonnistuneen laukauksensa. Pallo vietiin pilkulle, Dominik Szoboszlai pyssytti pelivälineen siitä yläpesään ja Salzburg siirtyi ottelussa 2–1-johtoon. Samalla Salzburg johti otteluparia 4–2.

Patson Daka viimeisteli illan toisen osumansa toisella jaksolla puskemalla ja kaunisteli Salzburgin voittoa vielä yhdellä osumalla.

Midtjylland käänsi pelin viimeisellä kympillä

Tanskalainen Midtjylland taisteli puolestaan Slavia Prahan kumoon maalein 4–1 maalittomana päättyneen avausosan jälkeen.

Tshekkiläinen vierasjoukkue Slavia johti toista osaa sen avausjakson jälkeen 1–0, mutta Midtjylland tuli 65. minuutilla Sory Kaban osumalla tasoihin. Slavia oli kuitenkin edelleen Mestarien liiga -paikassa kiinni vierasmaalisäännön turvin.

Varsinaisen peliajan viimeisellä kympillä koettiin dramaattisia hetkiä. Kaba epäonnistui ensin Midtjyllandin rangaistuspotkussa, mutta Slavia-maalivahti Ondrej Kolar varasti tilanteessa ja pilkku uusittiin. Sitä tuli vetämään Alexander Scholz, ja tällä kertaa tanskalaiset onnistuivat sekä tarrasivat samalla Mestarien liiga -paikkaan.

Midtjyllandin Frank Onyeka ja Anders Dreyer osuivat vielä viime minuuteilla ja kasvattivat loppulukemat 4–1:een.

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv edusti Midtjyllandia vuodesta 2014 tähän vuoteen saakka.

Krasnodarkin Mestarien liigaan

Venäläisseura Krasnodar eteni niin ikään Mestarien liigaan kukistamalla kreikkalaisen PAOKin yhteismaalein 4–2. Kumpikin osaottelu päättyi Krasnodarin 2–1-voittoon.

Mestarien liigan karsinnat ovat nyt päätöksessään. Otteluparien häviäjät jatkavat euro-otteluitaan Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy 20. lokakuuta. Lohkovaiheen arvonta suoritetaan huomenna torstaina.

Mestarien liigan karsintojen tulokset:

Midtjylland, Tanska – Slavia Praha, Tshekki 4–1 (0–1)
Midtjylland Mestarien liigan lohkovaiheeseen yhteismaalein 4–1.

PAOK, Kreikka – Krasnodar, Venäjä 1–2 (0–0)
Krasnodar Mestarien liigan lohkovaiheeseen yhteismaalein 2–4.

Red Bull Salzburg, Itävalta – Maccabi Tel Aviv, Israel 3–1 (2–1)
Red Bull Salzburg Mestarien liigan lohkovaiheeseen yhteismaalein 5–2.

Mestarien liigan lohkovaiheen arvontaa voi seurata C More Sport 1 -kanavalla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa torstaina kello 18 alkaen.