Hollantilaisen hirviöisän oikeudenkäynti alkoi: Piti lapsiaan vangittuna maatilan kellarissa – uskotteli kuolleen äidin sielun ottaneen heistä vallan ja käytti hyväkseen

0:20

Hollannissa lapsiaan vankina pitäneen ja hyväksikäyttäneen miehen oikeudenkäynti alkoi, kertoo Independent

Hollannissa on aloitettu kylmäävän tapauksen oikeuskäsittely, jossa 67-vuotias Gerrit-Jan van Dorsten piti vangittuna kuutta lastaan maatilan kellarissa. Van Dorsten ei itse osallistunut ensimmäiseen istuntoon terveyssyiden vuoksi.

Tapaus tuli hollantilaisviranomaisten tietoon, kun viime lokakuussa yksi maatalossa vangittuna olleista lapsista pääsi pakenemaan kotoaan ja meni läheiseen pubiin pyytämään apua.

Kellarista löytyi viisi vangittua lasta

Viranomaiset löysivät viisi muuta lasta vangittuna talon kellarista. Lapset ovat viranomaisten mukaan 16–25-vuotiaita. Miestä syytetään vapaudenriistosta, lasten hyväksikäytöstä ja rahanpesusta.

Tapauksessa on myös toinen epäilty henkilö. Itävaltalaista Josef Brunneria syytetään vapaudenriistosta ja terveyden vaarantamisesta. Brunner maksoi perheen maatilan vuokran.

Eristyksissä ulkomaailmalta

Mies piti kuutta lastaan maatilalla eristyksissä ulkomaailmasta käytännössä täysin. 

Perheen lapset eivät käyneet kouluja eikä heidän syntymästään löydy minkäänlaisia rekisteritietoja. Heidät on pidetty eristyksissä ulkomaailmalta syntymästään saakka.

Kuulusteluissa lapset kertoivat isänsä rankaisseen heitä fyysisesti, mikäli hän uskoi heidän olevan henkien vaikutuksen alaisena. Lasten mukaan isä hakkasi heitä, veti hiuksista ja pakotti heidät kylpemään kylmässä vedessä tunteja.

– Toisinaan lapsia kuristettiin niin pitkään, että he menettivät tajuntansa, syyttäjä kuvailee väkivaltaa.

Hänen kerrotaan väittäneen lapsilleen, että pahat henget ottaisivat vallan heidän ruumiistaan, jos he puhuisivat ulkopuolisille.

Käytti seksuaalisesti hyväksi osaa lapsista

Lasten äiti kuoli vuonna 2004 jolloin isä väitti lapsilleen, että hänen kuolemansa johtui siitä, että äiti oli yhteydessä ulkomaailmaan.

Lapsista vanhimmat kertoivat poliisikuulusteluissa isän tehneen heille seksuaalisia tekoja vuosien 2004 ja 2008 välissä. Heidän mukaansa isä oli väittänyt heidän äitinsä sielun tai muun naispuolisen sielun ottaneen vallan lasten ruumiista, jolla hän oikeutti tekonsa.

Lasten isä on tällä hetkellä vankisairaalassa ja hänet on on määrätty mielentilatutkimukseen.

Poliisi ei ole voinut kuulustella isää epäillyistä rikoksista, sillä aivohalvauksen vuoksi hän on menettänyt puhekykynsä. Lasten kertomuksille on kuitenkin esitutkinnan aikana löytynyt näyttöä isän päiväkirjamerkintöjen muodossa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja