Hollannin supertähti oli liikaa – Helmareille tappio EM-kenraalissa

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue taipui 0–2-tappioon vierasmaaottelussa Hollantia vastaan Enschedessä. Ottelu oli Suomelle viimeinen ennen ensi viikolla Englannissa alkavaa EM-lopputurnausta.

Hollannin maalit viimeisteli joukkueen supertähti, yhdeksi naisjalkapalloilun kaikkien aikojen parhaista hyökkääjistä luettava Vivianne Miedema. Ensimmäisensä hän teki 30. minuutilla ja toisen, uransa 94. maaottelumaalin ottelun 70. minuutilla. Maaottelu oli Miedemalle uran 111:s, joten tahti oranssipaidassa on ollut hurjaa.

Suomi lähti peliin lähes samalla avauskokoonpanolla kuin maanantaina Turussa Japania vastaan, mutta puolustukseen tulivat Nora Heroumin ja Natalia Kuikan tilalle Tuija Hyyrynen ja Elli Pikkujämsä. Kokenut Hyyrynen ei ollut kokoonpanossa, kun Suomi hävisi Japanille Turussa 1–5.

Hallitseva Euroopan mestari Hollanti ei ole vuoden 2017 mestaruutensa jälkeen ollut välttämättä terävimmillään, mutta helmikuussa se kaatoi Helmarit 3–0 ja on muutaman tähtensä myötä mahdollisesti vaarallinen EM-Englannissakin. Suomi pysyi pitkälti ykköskokoonpanollaan avanneen Hollannin kyydissä varsin hyvin, mutta Miedeman viileät viimeistelyt ja Suomen tehottomuus toivat tappion EM-kenraaliharjoituksessa.

Suomi on voittanut vain yhden yhdeksästä viime ottelustaan, ja tuokin voitto tuli MM-karsintojen heittopussista Georgiasta. EM-lopputurnauksessa vastus ei helpotu, sillä kivikovassa alkulohkossa vastassa ovat Espanja, Tanska ja Saksa. EM-pelit alkavat Helmareilla perjantaina ottelulla Espanjaa vastaan Milton Keynesissä.