Hollannin kuningasparia heitettiin tomaateilla Venäjällä

Kuningaspari sai osansa Venäjän oppositioaktivistien protestista.

Hollannin kuningas Willem-Alexander ja kuningatar Maxima vierailivat Moskovassa viikonloppuna. Lauantaina he osallistuivat amsterdamilaisorkesterin klassisen musiikin konserttiin, mutta vastaanotto ei ollut paras mahdollinen.

Kuningasparia nimittäin heitettiin tomaateilla, kun he saapuivat Moskovan konservatorioon.

Rekisteröimättömän National Bolshevik -puolueen johtaja Eduard Limonov on Daily Mailin mukaan sanonut, että tomaattien heittäminen oli protesti itsemurhan tehneen oppositioaktivistin Alexander Dolmatovin puolesta.

Dolmatov pidätettiin, kun hän osallistui toukokuussa 2012 presidentti Vladimir Putinin vastaiseen mielenosoitukseen. Dolmatov vapautettiin, mutta hän pelkäsi joutuvansa uudelleen pidätetyksi ja haki poliittista turvapaikkaa Hollannista.

Turvapaikkahakemusta ei kuitenkaan hyväksytty ja sen seurauksena Dolmatov teki itsemurhan Hollannin maastakarkoituskeskuksessa tammikuussa 2013.

Sergei Aksenov The Other Russia -puolueesta, johon Dolmatov niin ikään kuului, on Twitterissään kertonut, että tomaattien heittämisestä on pidätetty kaksi henkilöä. Tomaatit eivät kuitenkaan osuneet kuningaspariin, ja he saivat seurata konserttia rauhassa.

(MTV VIIHDE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja