HJK tyrmäävä vieras Veikkausliigan kärkiottelussa – KuPS täysin voimaton kotikentällään

Tasapeli FC Lahtea vastaan oli unohdettu pettymys, kun Helsingin Jalkapalloklubi haki Veikkausliigan kärkiottelussa KuPSia vastaan tyrmäävän 3-0-vierasvoiton. Voiton myötä HJK nousi hallitsevan mestarin ohi sarjassa toiseksi.

Avausosuma nähtiin jo seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Rasmus Schüller löysi taidokkaasti yhden kosketuksen jatkolla linjan takaa Roope Riskin, jonka jatkon maalin edustalta siirsi verkkoon Tim Väyrynen.

Seuraavat osumat nähtiin toisella jaksolla neljän minuutin sisään ja niistä vastasivat Riskin veljekset. Ensin Roopen painava laukaus vasempaan alanurkkaan vei HJK:n 2-0-johtoon ja hetkeä myöhemmin Riku Riski siivosi irtopallon verkkoon kolmen maalin johdon merkiksi.

Turun Inter jatkaa sarjataulukon kärjessä, kun se voitti Veikkausliigan maalipörssiä johtavan Timo Furuholmin ja Matias Ojalan osumilla Hakan maalein 2-0.

Hurjaan vireeseen äitynyt IFK Mariehamnin hyökkääjä Albion Ademi teki maalin ja antoi ratkaisevaan osumaan ottelun lisäajalla syötön, kun joukkue haki loppusekuntien osumalla 3-2-vierasvoiton Rovaniemen Palloseurasta. Ademi on kuudelle osumallaan nyt sarjan maalipörssin jaetulla toisella sijalla KuPSin Ilmari Niskasen kanssa. IFK Mariehamn on illan ottelun jälkeen sarjataulukossa kahdeksantena.

Kuudentena sarjassa jatkava FC Lahti palasi voittokantaan kahden tasapelin jälkeen, kun se voitti seitsemänneksi pudonneen Ilveksen maalein 3-2.