HJK on Suomen mestari! KuPSin kiri jäi niukasti vajaaksi – SJK-tähdellä käsittämätön ilta

HJK on Veikkausliigan mestari! Tällainen riemu repesi mestaruuden ratkettua:"Kyllä tänään nautitaan" 3:22
HJK on Veikkausliigan mestari! Tällainen riemu repesi mestaruuden ratkettua: "Kyllä tänään nautitaan".

HJK varmisti Suomen mestaruutensa, kun se pelasi 1-1-tasapelin Kuopion Palloseuran vieraana.

Vierasjoukkue HJK sai otteluun paremman alun, mikä palkittiin 13. peliminuutilla, kun Miro Tenho nikkasi pallon kulmapotkusta verkkoon.

Tahmeasti ottelun aloittanut KuPS ei kuitenkaan lannistunut takaiskusta, vaan sai juonenpäästä kiinni. KuPS rynnisti tasoihin Taneli Hämäläisen osumalla vain viisi minuuttia myöhemmin.

Ottelun suurin tähti oli KuPSin itävaltalaisvahti Johannes Kreidl, joka venyi ottelun aikana useampaan häikäisevään torjuntaan pitäen KuPSin mestaruushaaveet loppuun asti vielä elossa.

KuPS ei kuitenkaan onnistut lyömään aivan kunnollista kirivaihdetta silmään, eikä lisäosumia enää nähty, joten HJK pääsi juhlimaan toista perättäistä Suomen mestaruutta. KuPS jäi HJK:sta lopulta yhden pisteen päähän.

SJK:lle pronssiset mitalit

SJK päihitti Interin Turussa 5-2-lukemin ja nousi Veikkausliigan kolmanneksi.

SJK näytti karkaavan jo helppoon voittoon, kun joukkueen tähtihyökkääjä Tuco takoi hattutempun Interin verkkoon avausjaksolla.

Inter ei kuitenkaan luovuttanut, vaan aloitti kirinsä toisella jaksolla. Ensin Benjamin Källman toi isännät kahden maalin päähän ja myöhemmin Jesper Engström nosti Interin aivan SJK:n kantaan.

Interin kiri tyrehtyi kuitenkin lopullisesti päätösminuuteilla, kun Tuco iski jo ottelun neljännen osumansa. SJK iski vielä kertaalleen, joten se nappasi näin itselleen pronssiset mitalit kauden päätteeksi.

Ottelu oli Inter-kaksikko Timo Furuholmille ja Henrik Moisanderille uran viimeinen.