Mainos

HJK:n junioreilta rahaa kavaltaneen tuomio lyheni hovissa

Helsingin Jalkapalloklubin HJK:n juniorijoukkueen rahoja kavaltaneen miehen rangaistus on alentunut hovioikeudessa.

Pääosin pelaajilta ja heidän vanhemmiltaan peräisin olevia varoja tililtä nostanut mies oli alun perin tuomittu vuoden vankeuteen. Nyt hän sai viisi kuukautta vankeutta.

Joukkueenjohtajana toimineen miehen tuomio tuli kavalluksesta ja väärennyksestä vuosina 2011–2012. Rangaistus aleni, koska Helsingin hovioikeuden mukaan reilun 10  000 euron kavallusta ei voinut pitää törkeänä.

Mies kavalsi varoja yhdessä joukkueessa toimineen naisen kanssa, joka sai jo aiemmin puoli vuotta ehdollista vankeutta.

Mies syyllistyi pian uusiin rikoksiin

Kaksikko perusteli tekojaan ulosoton uhalla. Hovioikeus ei pitänyt tätä uskottavana. Oikeuden mukaan menettely oli suunnitelmallista ja se jatkui useiden kuukausien ajan.

Rikoksen tekemiseksi oli valmistettu totuutta vastaamattomia pöytäkirjoja ja toiminnan jälkiä oli pyritty peittämään sulkemalla tili. Oikeus otti myös huomioon, että mies oli luottamusasemassa ja kavalletut varat oli tarkoitettu lasten harrastustoimintaan, mikä lisäsi teon moitittavuutta.

Mies sai tuomionsa ehdottomana vankeutena aiemman rikostaustansa vuoksi. Juniorijoukkueen rahoja kavallettuaan mies on tuomittu neljällä lainvoimaisella tuomiolla ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. Tämän vuoden heinäkuun alussa mies oli vielä suorittamassa näitä rangaistuksia.

Hovioikeus antoi tuomion asiassa jo vuonna 2015, mutta joukkueenjohtajana toimineen miehen osalta asia palasi nyt uudelleen käsittelyyn hovioikeuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.