Hiv-tartunnan saanut mies käytti pikkulasta vuosia törkeästi hyväkseen – yhdynnässä nelivuotiaan kanssa

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina miehen kahdeksan vuoden vankeuteen törkeistä seksuaalirikoksista.

Mies tuomittiin muun muassa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, useista törkeistä raiskauksista, raiskauksesta ja vaaran aiheuttamisesta.  

Oikeuden laatiman julkisen selosteen mukaan mies syyllistyi törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön loppuvuodesta 2012 alkaen usean vuoden ajan. Uhri oli tekojen alkaessa kolmevuotias. Kun uhri oli neljä, mies oli muun muassa ollut tytön kanssa sukupuoliyhteydessä, sekä emätin- että anaaliyhdynnässä.

Hän oli myös ottanut nukkuvasta tytöstä lähikuvia ja videota, joissa uhri oli sukupuolielin paljaana.  

Mies oli uhrin perhetuttu, jonka luona tyttö oli ollut tekojen aikaan vierailulla yksin vailla muuta aikuista. Ikänsä vuoksi lapsi oli erityisen riippuvainen miehestä.

Mies tiesi hivistään

Mies tuomittiin kaikkiaan neljästä törkeästä raiskauksesta. Tuomiot tulivat samoista teoista, joiden perusteella mies tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mies oli muun muassa käyttänyt hyväkseen sitä, että uhri oli nukkunut ja ollut kykenemätön puolustamaan itseään.  

Oikeuden mukaan mies on myös tahallaan aiheuttanut uhrille vakavan hengen ja terveyden vaaran olemalla tämän kanssa suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä. Mies tiesi hiv-tartunnastaan. Hänellä oli lääkitys, mutta tartunnan mahdollisuutta ei ole voitu täysin sulkea pois.  

Oikeuden mukaan mies myönsi suurimman osan teoista mutta kiisti useassa kohdassa yhdynnän. Oikeudenkäynnissä katsotuista, miehen ottamista videoista on kuitenkin selvinnyt, että tämä oli ollut uhrin kanssa sukupuoliyhteydessä. Ne olivat olleet hyvin lyhytaikaisia, eikä mies ollut saattanut niitä loppuun asti. Oikeus arvioi, että mies oli ilmeisesti tehnyt tekonsa saadakseen itselleen kuva- ja videomateriaalia.  

Mies tuomittiin maksamaan uhrille 20000 euroa.  

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Uusimmat

     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.