Viisikymppinen mies tuomittiin useista törkeistä lapsenraiskauksista – 13-vuotias lapsi sai myös alkoholimyrkytyksen

Itä-Suomen hovioikeus on tuominnut vuonna 1969 syntyneen miehen törkeistä lapsenraiskauksista kahdeksan vuoden vankeuteen.

Etelä-Savon käräjäoikeus oli tuominnut miehen kesäkuussa 2020 kolmesta törkeästä lapsenraiskauksesta, pakottamisesta seksuaaliseen tekoon, pahoinpitelystä sekä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahdeksan vuoden vankeuteen.

Tuomiosta valitettiin hovioikeuteen, joka perjantaina antamallaan päätöksellään ainoastaan korotti miehen uhrille maksettavaa kärsimyskorvausta. Muilta osin käräjäoikeuden tuomio jäi voimaan.

Etelä-Savon käräjäoikeuden julkisesta selosteesta käy ilmi, että rikokset tapahtuivat syys-marraskuussa vuonna 2019.

Törkeissä lapsenraiskauksissa uhri oli tekoaikaan 13-vuotias. Uhri oli käynyt useita kertoja miehen asunnolla. Hän oli viettänyt siellä myös öitä, jolloin teot olivat tapahtuneet. 

Hänelle oli tarjottu myös ainakin alkoholia. Yhdessä tilanteessa uhri oli menettänyt alkoholin myötä tajuntansa ja saanut alkoholimyrkytyksen.

Puolustuskyvytön uhri

Mies oli käyttänyt hyväkseen uhrin ihastumista mieheen sekä haavoittuvaista asemaa. Osassa tekojen toteutusta oli käytetty myös ruumiillista väkivaltaa. Oikeuden mukaan väkivalta ei ole ollut erityisesti voimakasta, mutta silti riittävää murtamaan uhrin tahdon.  Uhri on ollut miestä kohtaan tuntemansa pelkotilan ja muun avuttoman tilansa vuoksi puolustuskyvytön.

Mies oli ollut lapsen kanssa useita kertoja sekä vaginaalisessa että oraalisessa sukupuoliyhteydessä. Törkeiden lastenraiskausten lisäksi mies tuomittiin tässä tapauksessa myös pahoinpitelystä sekä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Mies sai tuomion myös lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tässä tapauksessa uhri oli tekoaikaan 14–15-vuotias.

Mies oli kosketellut lasta käsin vaatteiden päältä vartalosta ja sukupuolielimien alueelta sekä puristellut takapuolesta. Mies oli myös tehnyt niin sanottuja fritsuja kaulaan. Teot tapahtuivat muutaman kerran miehen asunnolla ja näillä kerroilla uhrille oli myös tyrkytetty alkoholia.   

Korvauksia mies joutuu maksamaan uhreilleen lähes 29 000 euroa. 

MTV Uutiset ei julkaise tuomitun nimeä uhrien henkilöllisyyksien suojelemiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja