Mainos

Hiv-naiselle ehdollista vankeutta

Hi-viruksen levittämisestä syytetty 38-vuotias thaimaalainen nainen tuomittiin puoleksitoista vuodeksi ehdolliseen vankeuteen Kuopion käräjäoikeudessa. Hän sai tuomion vaaran aiheuttamisesta viidelle seksikumppanilleen. Nainen oli heidän kanssaan suojaamattomissa yhdynnöissä, vaikka tiesi kantavansa hi-virusta.

Tapausta käsiteltiin kaksi päivää suljettujen ovien takana, ja jutun aineisto julistettiin salaiseksi 40 vuodeksi. Myös tuomio luettiin suljettujen ovien takana. Ehdollisen vankeustuomion koetusaika päättyy 31.12. 2000.

Juttu lähti purkautumaan helmikuun lopussa Kuopion yliopistollisen sairaalan tiedotusvälineille lähettämästä tiedotteesta. Infektiolääkäri Camilla Jokinen epäili useiden ihmisten altistuneen hi-virukselle ja kehotti kaikkia parin viime vuoden aikana Kuopiossa suojaamattomissa seksisuhteissa olleita menemään hiv-testiin.

Poliisin omien tutkimusten ansiosta hi-viruksen kantajaksi paljastui Kuopioon vuonna 1995 muuttanut thaimaalainen nainen. Poliisi pidätti hänet 6. maaliskuuta. Nainen vangittiin kolme päivää myöhemmin.

Toistaiseksi ei ole tiedossa yhtään varmaa hiv-tapausta, joka olisi peräisin tuomitulta. Kuopiossa on löytynyt yksi hi-virusta kantava, mutta hän on saanut tartunnan ilmeisesti muualta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.