Historiallisen kova palkka! 74-vuotias lajilegenda jättimäiseen sopimukseen

NBA:n legendaarinen huippuvalmentaja Gregg Popovich on solminut historiallisen kookkaan jatkosopimuksen San Antonio Spursin kanssa.

Popovich, 74, on valmentanut NBA:ssa 1980-luvusta lähtien. Kaudesta 1996–97 asti hän on toiminut päävalmentajana Spursissa, luotsaten seuran peräti viiteen NBA-mestaruuteen.

Viime kaudella Spurs sijoittui liigan viimeiseksi, mutta sai palkinnoksi NBA-draftin ensimmäisen varausvuoron. Haaviin tarttui ranskalaisjätti Victor Wembanyama, jota on kuvailtu koripallon suurimmaksi lahjakkuudeksi sitten LeBron Jamesin.

Spurs tavoitteleekin nyt nousua takaisin huipulle Wembanyaman ja uuden jättidiilin allekirjoittaneen Popovichin johdolla.

ESPN:n ja Fox Newsin mukaan Popovichin viisivuotinen jatkodiili pitää sisällään peräti 80 miljoonan dollarin tienestit. Kyseessä on tiettävästi NBA-historian rahakkain valmentajasopimus, päihittäen Monty Williamsin 78,5 miljoonan dollarin palkan Detroit Pistonsissa.

ESPN-toimittaja Adrian Wojnarowskin mukaan on mahdollista, ettei Popovich kuitenkaan vietä kaikkia seuraavaa viittä vuotta päävalmentajan roolissa.

Popovich toimii myös koripallotoiminnan johtajana, joten on mahdollista, että hän voi tarvittaessa vaihtaa täysiaikaisesti kyseiseen rooliin pysyäkseen kuitenkin seurassa sopimuksensa loppuun.

Päävalmentajana Popovichilla on kuitekin vielä ainakin yksi rajapyykki saavutettavana.

Ainoastaan Lenny Wilkensillä on yhteensä enemmän NBA:n runkosarjapelejä kuin hänellä. Popovich – jolla niitä on kasassa nyt 2 127 – tarvitsee vielä 351 ottelua vyölleen, jotta rikkomattomana pidetty ennätys menisi uusiksi.

Spurs on voittanut Popovichin alaisuudessa käsittämättömät 1 366 runkosarjaottelua, kun yhdessä kaudessa niitä on 82.

Artikkelia päivitetty kello 11.58: 80 miljoonan dollarin palkka ei ole vuosipalkka, vaan palkka koko sopimuksen ajalta.

Lue myös:

    Uusimmat