Mainos

Historiallinen löytö! Arkeologit löysivät muumioituja kissoja Egyptissä – "Yksi mielenkiintoisimmista löydöistä eläinmuumioiden maailmassa"

2:53
Antiikkisten löydösten toivotaan parantavan Egyptin turismia – tältä näyttää tutkijoiden päät sekoittaneet antiikkiset kissaeläimet!

Arkeologit tekivät viime vuonna historiallisen löydön läheltä Egyptin pääkaupunkia Kairoa. Nyt sadat antiikkiset esineet ja eläimet ovat nähtävillä Kairon läheisyydessä sijaitsevassa nekropolissa, Saqqarassa.

Muinaista Egyptiä tutkineet arkeologit joutuivat viime vuonna hieraista silmiään: he tekivät mittavan löydön 30 kilometrin päästä Kairosta, Saqqaran pyramideilta.

Arkeologit löysivät satoja antiikkisia esineitä, kuten naamareita ja patsaita. Lisäksi pyramidieihin oli kätketty muumioituja eläimiä, esimerkiksi käärmeitä, krokotiileja, lintuja ja kissoja.

Kissaeläimet ihastuttavat – joukossa kissapetoja

The Guardianin mukaan egyptologit ovat erityisen innoissaan kymmenistä muumioiduista kissoista, joiden lisäksi hautausmaalta löydettiin pronssisia ylväitä kissapatsaita.

– Minusta tämä on yksi mielenkiintoisimmista löydöistä eläinmuumioiden maailmassa, egyptologi ja muumioihin erikoistunut asiantuntija Salima Ikram Kairon amerikkalaisesta yliopistosta.

Viidestä suurikokoisesta kissasta kaksi on tunnistettu leijonanpoikasiksi. Kolme muuta suurta kissaeläintä tutkitaan lajin määrittämiseksi. On uumoiltu, että kyseessä voi olla esimerkiksi joku Afrikan savanneilla tavattava kissapeto, kuten gepardi, leopardi tai pantteri.

Antiikin Egyptissä eläneet ihmiset uskoivat, että muumioidut eläimet olivat jumalia tai vaihtoehtoisesti he uhrasivat muumioituja olentoja jumalille.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen. 

Tutkijat ovat muumioitujen kissaeläinten lisäksi erityisen innoissaan kissapatsaista.

Löytöjen toivotaan parantavan maan imagoa

Historiallinen löytö haluttiin ihmisten nähtäville, ja paikalliset viranomaiset paljastivat antiikkiset löydökset Saqqaran nekropolissa näyttelyn muodossa tänä viikonloppuna.

BBC:n mukaan Saqqara on muinainen hautausmaa, jota käytettiin aktiivisesti jopa 3 000 vuotta. Nykyisin Saqqara on nimetty Unescon maailmanperintökohteeksi.

Arkeologisten löytöjen toivotaan parantavan Egyptin imagoa sekä elvyttävän maan turismia, sillä maan poliittinen epävakaus sekä turvallisuuden puutteet ovat rokottaneet turismia merkittävällä tavalla.

– Tämä on mahtavaa mainosta Egyptille, maan antiikkiministeri Khaled El-Enany kehuu.

Lähteet: BBC, The Guardian, Reuters

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja