Historiallinen autokauppa Suomessa – ennätyssumma maksettiin virtuaalirahalla

Helsingissä ja Tampereella autokauppaa tekevä Auto-Outlet on hyväksynyt jo jonkin aikaa maksuvälineenä virtuaaliraha bitcoinin, vaikkei julkisesti ole siitä hiiskunutkaan.

Auto-Outlet myi hiljattain yksityishenkilölle Etelä-Suomeen Tesla Model S P85+ -auton. Erikoisen diilistä teki maksutapa: virtuaaliraha bitcoinit.

– Auton hinta oli hieman päälle 140 000 euroa. Malli oli Performance-versio ja siinä oli runsaasti lisävarusteita. Tällaisen auton perushinta on noin 115 000 euroa, Auto-Outletin toimitusjohtaja Jukka Sinisalo kertoo.

Sinisalon mukaan tammikuussa tehty kauppa on heidän tietojensa mukaan arvoltaan suurin bitcoineilla Euroopassa koskaan tehty autokauppa.

– Teimme johtoryhmässä päätöksen ottaa bitcoinit käyttöön noin puolitoista vuotta sitten. Asiaa puolsi esimerkiksi se fakta, että Virgin Groupin omistaja Sir Richard Branson on sijoittanut bitcoiniin 30 miljoonaa dollaria.

Auto-Outlet ei ole tätä ennen julkisesti kertonut bitcoin-maksutapamahdollisuudesta, eikä asiasta kerrota esimerkiksi firman verkkosivuilla.

– En ota kantaa siihen, mistä Teslan ostanut asiakas sai tietää bitcoin-maksuvälinemahdollisuudesta, mutta nyt pää on avattu ja voimme lanseerata asian suuressakin mittakaavassa, Sinisalo linjaa.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Jokamies-sivusto.

Artikkelia muokattu 21.1.2016 klo 11.30.

---

Teslan Autopilot tositoimissa:


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja