Hirviömäiset pisteet iskenyt suomalaishyökkääjä nousi KHL:ssä ennätyslukemiin

Suomalaishyökkääjät Teemu Hartikainen ja Sakari Manninen olivat sunnuntaina pitelemättömässä vireessä, kun he johtivat joukkueensa Salavat Julajev Ufan 7–3-kotivoittoon KHL-jääkiekon kestomenestyjästä Ak Bars Kazanista. Molemmat suomalaiset kirjasivat viisi tehopistettä.

Liigan itälohkoa johtava Kazan oli vielä päätöserään lähdettäessä tasoissa 3–3, mutta Ufa murskasi vastustajansa kolmannessa erässä. Viimeinen 20-minuuttinen oli täysi suomalaisshow, sillä Hartikainen teki erän neljästä maalista kolme ja ketjukaveri Manninen yhden.

Hartikainen summasi ottelussa 4+1 pistettä, Manninen 1+4. Markus Granlund kirjautti yhden syöttöpisteen.

Voittajajoukkue Ufan maalilla Juha Metsolalle kertyi 24 torjuntaa.

Hartikainen nousi sunnuntain pistehurjastelullaan 50 tehopisteeseen (21+29) ja johtaa KHL:n pistepörssiä.

Samalla hän nousi tasapisteisiin Esa Pirneksen kanssa jakamaan suomalaispelaajien yhden kauden piste-ennätystä KHL:ssä.

Pirnes takoi kaudella 2008–2009 Atlant Mytishchissä 51 ottelussa 22+28 pistettä. Pirneksen ja Hartikaisen jälkeen suomalaispelaajista kolmantena yhden kauden pisteissä on Jokereissa pelannut Mikko Lehtonen. Lehtonen keräsi viime kauden 60 ottelussa pisteet 17+32.