Miro Aaltonen säkenöi SKA:n voitossa – KHL:n pistepörssi suomalaisittain huimaa luettavaa

Pietarin SKA:n Miro Aaltonen laukoi hattutempun sunnuntai-iltana jääkiekon KHL-ottelussa Neftehimikiä vastaan. SKA kaatoi Neftehimikin lukemin 5–2.

Aaltonen aloitti maalinteon ottelun toisessa erässä tilanteessa 1–2. Suomalainen tasoitti ensin ajassa 36.23 tilanteeksi 2–2 ja vei pari minuuttia myöhemmin SKA:n 3–2-johtoon. Osuma oli samalla ottelun voitto-osuma.

Aaltonen täydensi hattutemppunsa ottelun kolmannessa erässä ajassa 49.25 iskemällä ottelun päätöslukemiksi 5–2.

Maaliensa lisäksi Aaltonen kirjasi ottelusta yhden syöttöpisteen SKA:n ensimmäisestä maalista.

Neftehimik-ottelun tehojen myötä Aaltosen pistesaldo kirjataan viiden pelatun ottelun jälkeen 3+4=7. Samalla Aaltonen nousi KHL:n pistepörssin johtoon.

Pistepörssi on suomalaisittain varsin mairittelevaa luettavaa, sillä pörssin kolmantena on sunnuntaina kaksi osumaa Avangard Omskin verkkoon iskenyt Salavat Julajev Ufan Teemu Hartikainen. Hartikainen on kerännyt viidessä ottelussa pisteet 4+2.

Spartak Moskovan Jori Lehterä on pistepörssin neljäs neljässä ottelussa tekemillään tehoilla 3+3. Ufan Markus Granlund on kerännyt saman verran pisteitä viidessä ottelussa.