Hirviniemi yllättyi sketsihahmonsa menestyksestä: Luulin, ettei Luttista ymmärrettäisi

Usko Eevertti Luttinen voitti MTV:n kaikkien aikojen sketsihahmoäänestyksen. Hahmon isä Aku Hirviniemi yllättyi äänestystuloksesta. 

MTV tavoitti tuoreeltaan Putouksen kaikkien aikojen sketsihahmoäänestyksen voittajan. Tuplavoitostaan yllättynyt Aku Hirviniemi oli mielissään tuloksista. 

Hänen kolmannen kauden sketsihahmonsa Usko Eevertti Luttinen voitti äänestyksen ja näyttelijän toinen sketsihahmo Timo Harjakainen tuli äänestyksessä toiseksi.

– Ukko Eeverttiä ja Timo Harjakaista kysytään edelleen säännöllisesti keikoille. Harjakaista jopa enemmän kuin Usko Eevertti Luttista. Teen yhä molempia hahmoja mielelläni, Hirviniemi kertoo. 

Hänen mielestään erikoisinta Usko Eevertti Luttisen suosiossa on se, että se on kasvanut huippuunsa vasta kolmannen kauden jälkeen. 

– Luttinenhan ei voittanut sketsihahmokisaa, vaan Leena Hefner. On kiva, että Luttinen on kuitenkin jäänyt ihmisten mieliin vielä kolmoskauden jälkeenkin. 

Hirviniemen mukaan pastori Usko Eevertti Luttinen syntyi puoliksi vahingossa. Näyttelijä veti päällensä violetin jakkutakin ja kaulaansa liperit. Tyylin kruunasivat härskit viikset ja pyöreäsankaiset silmälasit. 

– Usko Eevertti Luttista lähdin luomaan ulkonäön kautta ja sitten pikkuhiljaa sitä sanallista ilmaisua siihen, näyttelijä paljastaa.

Harjakainen ja Luttinen ovat molemmat menestyneet aikaisemmissakin hahmoäänestyksissä.

Pastori Luttinen tuli viime vuoden hahmoäänestyksessäkin ensimmäiselle sijalle. Hirviniemellä itsellään ei ollut kuitenkaan alkuun niin kova luotto hahmoonsa. 

– Epäilin aluksi Luttisen menestystä. Luulin, että kukaan ei ymmärtäisi hänen sielun maisemaansa. Ajattelin, että hän on hahmona liian vaikea verrattuna vaikkapa Marja Tyrniin.

– Näköjään hahmo kuitenkin joitakin onnistui naurattamaan. Kiva näin, koska olen tehnyt paljon huonojakin hahmoja, Hirviniemi sanoo vaatimattomana. 

Hirviniemi paljastaa, että hänen oma suosikkinsa kaikista Putouksen sketsihahmoista on ollut Riku Niemisen esittämä Kete Rahkonen.

– Minulla on ollut aina sellaista pelon sekaista ihastusta Kete Rahkoseen. Marja Tyrnin ja Kete Rahkosen kemiat menivät tosi hyvin yksiin Putouksen ykköskaudella. Kete siirtyi lopulta Marja Tyrnin kotiorjaksi, Hirviniemi vitsailee.

Katso tarkemmat äänestystulokset täältä!

Putous alkaa 24.10. klo 19.30 MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat