Mainos

Hirvien salametsästys ammattimaista liiketoimintaa

Ammattimaiseksi paisunut hirvien salametsästys on paljastumassa laajaksi liiketoiminnaksi. Se on tuonut mukanaan myös muuta rikollisuutta kuten todistajien ja silminnäkijöisen uhkaamista. Yksi pahimmista salametsästysalueista sijaitsee Koillis-Savon, Ylä-Karjalan ja Kainuun alueella.

Viranomaiset osuvat hirven salakaatajan jalanjäljille vain ani harvoin. Poliisipäällikkö Pentti Nurminen Lieksan kihlakunnan poliisilaitokselta kertoo, että jälkiä ei jää ja ilmituloprosentti on vain kymmenen tienoilla.

Itä-Suomen ongelma-alueella ammattimainen salametsästys on synnyttänyt myös muuta rikollisuutta, johon ei ole aiemmin totuttu. Todistajia on uhkailtu ja kiristetty avoimesti, omaisuutta on tuhottu ja kotieläimiä tapettu.

Laiton hirvenliha päätyy poliisin arvion mukaan Etelä-Suomeen, ja sitä välitetään ammattimaisesti koko maasta. Tekijät ovat poliisin tiedossa, mutta näyttö puuttuu.

Salametsästystä tapahtuu ympäri vuoden. Ammattilaiset ovat kuitenkin liikkeellä samaan aikaan luvallisen hirvijahdin kanssa. Riski paljastua ei näytä olevan suurempi, pikemminkin päinvastoin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.