Hirvestysseurueen vene upposi Kermajärvellä, pakkanen hyydytti tärkeän koneen – haastava pelastusoperaatio kesti viisi tuntia

Kermajärven saarissa hirvestänyt jahtiseurue oli joutua merihätään, kun veneeseen alkoi tulla vettä eikä pilssipumppu toiminut.

Neljä henkilöä ja koira joutuivat pulaan Kermajärvellä, kun heidän avoveneeseensä alkoi tulla vettä eikä pilssipumppu toiminut, tiedottaa pelastuslaitos.

Veneilijät saivat veneen saaren rantaan, mutta vene upposi eikä sillä voinut enää lähteä ajamaan.

– Pelastuslaitoksen henkilöstö kävi hakemassa kaikki neljä henkilöä ja koiran takaisin mantereelle. Henkilövahinkoja ei tullut, pelastuslaitos tiedottaa.

Pelastuslaitos kuvaa tehtävän kuitenkin olleen haastava, sillä järvi on osittain jäässä – myös pimeys lisäsi tehtävän haastavuutta.

Operaatio kesti lopulta viisi tuntia.

Pelastuslaitos muistuttaakin siitä, että viimeisillä avovesillä veneilevien tulisi varmistaa, että kaikki laitteet toimivat myös pakkasessa.

– Myös pelastuspuku on erinomainen turvavaruste, koska jos veden varaan joutuu vähäksikin aikaa ja vaatteet kastuvat veden ollessa melkein 0-asteista, niin toimintakyvyn menetys ja kylmettyminen alkaa jo minuuteissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja