Hirmumyrsky Fanin uhriluku nousi sunnuntaina – määrä silti vähäinen verrattuna aiempiin luonnonkatastrofeihin

Itä-Intiaan perjantaina iskeneen ja myöhemmin tietänsä Bangladeshiin jatkaneen trooppisen hirmumyrsky Fanin uhrimäärä on kasvanut sunnuntaina.

Viranomaisten tuoreimpien arvioiden mukaan myrsky on tappanut yli 40 ihmistä, joista noin 30 Itä-Intian Odishan osavaltiossa ja yli kymmenen Bangladeshissa.

Pelastustyöntekijät ovat ahkeroineet viikonloppuna alueen vesihuollon korjaamiseksi ja teiden raivaamiseksi. Puita juuriltaan repineen ja voimalinjoja katkoneen syklonin tuulennopeudet ylsivät 55 metriin sekunnissa.

Ensiksi Odishaan iskenyt sykloni menetti osan puhdistaan ennen siirtymistään Bangladeshiin. Eniten kuolonuhreja kärsi hindulaisten pyhiinvaelluskohteena tunnettu Purin kaupunki, jossa 21 ihmistä kuoli.

Odishan osavaltion pääministeri Naveen Patnaik kertoo, että myrskyn uhreille jaetaan käteis- ja riisiavustusta. Ruoka-apua aiotaan jakaa kahden viikon ajan.

Uhrimäärä on jäänyt vähäiseksi verrattuna pahimpiin alueella nähtyihin luonnonkatastrofeihin. Vuonna 1999 Odishan osavaltioon osuneen hirmumyrskyn seurauksena kuoli noin 10  000 ihmistä. YK on kiittänyt Intian viranomaisia tehokkaasta varautumisesta myrskyyn, jonka alta evakuoitiin yli miljoona ihmistä.

Fanin ajoitus oli Intiassa epätavallinen, sillä kesäaikaan trooppinen hirmumyrsky iski Bengalinlahdelle viimeksi 43 vuotta sitten, ja viimeksi kuluneiden 150 vuoden aikana näin tapahtui vasta kolmatta kertaa. Tavallisesti myrskyt iskevät lokakuussa ja marraskuussa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja