Bulbul-hirmumyrsky runteli Bangladeshia ja Intiaa: Useita ihmisiä kuoli ja kaksi miljoonaa joutui evakkoon – nyt aluetta piiskaavat kaatosateet

Ainakin kuusi ihmistä on kuollut ja noin kaksi miljoonaa evakuoitiin hirmumyrsky Bulbulin riehuttua Bangladeshin ja Intian rannikkoalueilla, kertovat viranomaiset. Bulbulin tuulet riehuivat pahimmillaan rutkasti yli 33 metriä sekunnissa. Useita satamia ja lentokenttiä suljettiin myrskyn vuoksi.

Myrskyuhreista valtaosa jäi kaatuvien puiden tai romahtaneiden rakenteiden alle. Khulnassa Bangladeshin rannikolla tuuli repi puita maasta juurineen, eikä pelastushenkilöstö päässyt paikalle, koska tiet olivat poikki.

Viranomaisten mukaan Bulbul heikkeni saavuttuaan mantereelle.

– Myrsky on nyt muuttunut trooppiseksi matalapaineeksi, joka tuo mukanaan kaatosateita, sanoi Bangladeshin meteorologian laitoksen johtaja Ayesha Khatun.

Kaatosateet ovat saaneet monet alavista alueista tulvimaan.

Turisteja jumissa St. Martinilla

Myrsky iski ensin Sundarbansin alueelle, missä sijaitsee maailman suurin mangrovemetsä. Osin Itä-Intian alueelle levittyvässä metsässä elää muun muassa bengalintiikereitä. Khatunin mukaan metsä suojeli rannikkoa myrskyn pahimmilta tuhoilta.

– Vietimme yön myrskysuojassa yhdessä noin 400 muun ihmisen kanssa. Olen huolissani karjastani ja taloni olkikatosta. En voinut tuoda eläimiä tänne, ja Allah yksin tietää, mitä niille on tapahtunut, sanoi kolmen lapsen äiti Ambia Begum Monglan satamakaupungissa.

Liki 1 500 turistia jäi jumiin St. Martinin saarelle, koska laivayhteys katkaistiin myrskyn vuoksi.

Bangladeshin valmius varautua suuriin myrskyihin on parantunut huomattavasti sen jälkeen, kun yli 3 000 ihmistä kuoli hirmumyrsky Sidrin runnellessa maata vuonna 2007.

Toukokuussa Bangladeshiin iskenyt hirmumyrsky Fani puolestaan tappoi toistakymmentä ihmistä, vaikka se oli voimakkain myrsky maassa viiteen vuoteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja