Hirmumyrsky Amphan on vaatinut jo yli 80 uhria – myrskyä pidetään jopa tuhoisampana kuin koronavirusta

1:55
MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta näyttää supersyklonin sääkartalla.

Hirmumyrsky Amphan on surmannut 84 ihmistä Intiassa ja Bangladeshissa, kertovat viranomaiset. Syklonin on kerrottu olleen alueella voimakkain 20 vuoteen.

Miljoonat ihmiset ovat jääneet myrskyn vuoksi ilman sähköjä. Myrsky on myös tuhonnut rakennuksia ja pakottanut miljoonat etsimään suojaa koronaviruksen aiheuttamista rajoituksista huolimatta.

Myrskytuulet ovat yltyneet jopa 41 metriin sekunnissa.

Intialaisen Länsi-Bengalin osavaltion johtavan ministerin Mamata Banerjeen mukaan myrsky on ollut alueelle suurempi katastrofi kuin koronavirus.

– Tuhannet savimajat ovat tuhoutuneet, puut kaatuneet, tiet ovat jääneet tulvavesien alle ja viljasadot tuhoutuneet, hän listasi murheellisia tuhoja.

Tulva voinut aiheuttaa tuhoja myös uhanalaisille tiikereille

Viranomaiset odottavat parhaillaan tietoa myrskytuhojen kohteeksi joutuneesta Sunderbansista, joka on listattu YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon maailmanperintökohteeksi.

Sekä Intian että Bangladeshin alueelle levittäytyvä Sunderbans on tunnettu muun muassa uhanalaisista bengalintiikereistään ja maailman suurimmasta mangrovemetsäalueesta.

– Emme ole saaneet vielä kokonaiskäsitystä tuhoista. Olemme erityisen huolissamme villieläimistä. Ne ovat voineet jäädä tulvavesien alle, sanoi metsäalueen johtaja Moyeen Uddin Khan uutistoimisto AFP:lle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja