Hirmuhyppy vasta alkua? Suomen ennätyksen vajaalla vauhdilla leiskauttanut Kristian Pulli saattaa tehdä vielä suuria – "En millään voinut uskoa"

Suomen ennätyksen hypännyt Kristian Pulli: En voinut uskoa, että niin pitkälle meni 9:58
Suomen ennätyksen tehnyt Kristian Pulli Tulosruudun haastattelussa.

Pituushyppääjä Kristian Pullin tällä viikolla hyppäämä Suomen ennätys tuli monille yllätyksenä, mutta lajipiireissä hänen potentiaalinsa on ollut pitkään tiedossa. Pullin tavoitteet ovat vieläkin pidemmällä ja nähdyllä kehityksellä arvokisamitalikin on realismia.

Pulli leiskautti torstaina Espoossa uuden Suomen ennätyksen 827 – koko kauden ensimmäisellä kilpailuhypyllään. Tulos tuli isona yllätyksenä myös hyppääjälle itselleen.

– Se oli jotenkin niin helppo ja vaivaton, enkä millään voinut uskoa, että niin pitkälle meni ensimmäisellä hypyllä, mutta sitten, kun siinä kisa jatkui niin sain tehtyä vielä kohtuu hyvää sarjaa vielä jälkimmäisilläkin hypyillä, niin tuli kyllä sellainen fiilis, että kyllä tässä on nyt otettu iso harppaus eteenpäin, Pulli kertoo MTV Urheilulle.

Pulli on vielä nuori urheilija, 25-vuotias, mutta tuloskehitys on polkenut tyhjää. Edellinen ennätys oli niinkin kaukaa kuin kesältä 2017.

– Kolme vuotta sitten Kristian Pulli oli jo aika fysiikkahirmu silloinkin, mutta oli ehkä sellainen nuori poika, eikä kaikkea ollut silloin ihan vielä hallussa mentaalipuolella ja ehkä treenipuolellakaan, Pulli myöntää.

Tekniikkaan tehtiin syksyllä jättimäinen muutos. Ennen Pulli saksasi jalkojaan hypyn aikana kaksi ja puoli kierrosta, nyt kolme ja puoli. Ja jos vielä mietitään tuoretta ennätyshyppyä, se syntyi vajaalla vauhdinotolla eikä Pullin mukaan kyseessä ollut muutenkaan mikään nappisuoritus.

– Sen voin sanoa, että tämä tekniikka kuitenkin suosii vauhtia. Että kun vauhtia on takana, niin sitä paremmin tämän tekniikan pitäisi toimia. Ihan mielenkiinnolla odotan tätä kesää.

Niin moni muukin. Ei kannata pitää suurena ihmeenä, jos tänä kesänä jopa Pohjoismaiden ennätys 844 menisi rikki. Sellaisilla pituuksilla taistellaan jopa olympiavoitosta. Ja siellä tavoitteetkin ovat, joskin Pulli ymmärtää, että arvokisamitalit ovat vielä kovan työn takana.

– Mutta minä olen kuitenkin ollut perinteisesti kova kilpailija. Sikäli luotan itseeni aika paljon. Sitten kun tulevat ne kovat paikat, niin sitten pystyy tekee ne oman uran ja kauden parhaat tulokset siellä, Pulli hymyilee.

Lue myös:

    Uusimmat