Mainos

Hintasota jyllää maalla ja merellä

Viron liittyminen Euroopan unioniin ja verottoman myynnin päättyminen laivoilla on pakottanut varustamot hintakilpailuun.

Viron liittyminen Euroopan unioniin ja verottoman myynnin päättyminen laivoilla ajavat varustamot puun ja kuoren väliin.

- Matkustajamäärät ja myynti on saatava kasvamaan. Muuten ei voida enää liikennöidä tyydyttävällä katteella, Eckerö Linen toimitusjohtaja Håkan Nordström sanoo.

Tilanne on kiperä. Tallinnasta on aina saanut alkoholia edullisesti. Varustamojen pahaksi onneksi sitä saa vapusta lähtien myös rahdata selkä vääränä koto-Suomeen. Eckerö Linellä pulmia on ensi töiksi ratkottu pudottamalla hintoja.

- Suomessa meillä ei ole mitään ongelmia. Kaikki hintamme ovat vähintään 25 prosenttia halvempia kuin Altian liikkeissä. Tallinnan taso kuitenkin mietityttää. Sitä on seurattava koko ajan. Suurin murhe on, miten ihmiset saadaan ostamaan laivalta. Emme voi suostua pelkästään kuljettamaan heitä. Jos kaikki juomat haetaan maista, voidaan rahtimaksuja joutua muuttamaan, Nordström muistuttaa.

Yhtenä vaihtoehtona kummittelee myös laivan ulosliputtaminen, mutta siihen Nordström ei näe aihetta.

- Olemme päättäneet ajaa suomalaisella miehistöllä. Ja olisiko ulosliputtamisesta sittenkään tarpeeksi hyötyä, hän pohtii.

Toimitusjohtajan mielestä parfyymit ja kosmetiikka ovat tulevaisuudessa iso mahdollisuus. Niiden valikoimasta löytyy, ja naisetkin viihtyvät merellä.

- Esimerkiksi Baltian maista tuleville on turha edes kaupata viinaa. Parfyymit voisivat olla hyvä vaihtoehto. Toisaalta Suomen ja Viron välinen liikenne on täysin suomalaisten armoilla. Heitä ei mielellään lasketa maihin tyhjin käsin, Nordstöm painottaa.

Muutos näkyi heti

Viron tuore EU-jäsenyys näkyi heti vapunpäivän aamuna Tallinnaan lähteneen ml. Nordlandian marketissa. Viinasten hintoja oli leikattu suhinalla. Esimerkiksi puolen litran muovinen kossupullo maksoi 6,90 euroa. Tallinnassa hintahaitari oli ainakin viikonloppuna 5-7 euroa.

- Värilliset juomat kuten konjakit ja viskit ovat jopa halvempia kuin maissa. Pärjäämme ihan hyvin Tallinnan marketeille, myymäläpäällikkö Stefan Soininen väitti.

Soininen repäisi esiin päivän kovimman tarjouksen. Kolmen pullon pakkaus kelpo valencialaista viiniä heltisi 12,90 eurolla.

- Enää pelivaraa ei ole paljon. Hinnat ovat pohjalukemissa, Soininen sanoi.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 01.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.