Himoksella järjestettiin noin 200 ihmisen luvattomat bileet vuokramökissä – juhliin myytiin pääsylippuja

Poliisi tutkii Jämsän Himoksella vuokramökissä järjestettyjä suuria bileitä.

Poliisin mukaan Himoksella on järjestetty vuokramökissä noin 200 henkilön luvattomat bileet.

– Asiassa on syytä epäillä, että eräässä vuokramökissä on järjestetty tilaisuus, mihin on myyty lippuja ja mistä ei ole poliisille ennakkoon ilmoitettu. Tilaisuus päättyi siihen, että poliisi poisti arvionsa mukaan noin 200 henkilöä kyseiseltä mökiltä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari.

Asiaa tutkitaan epäiltynä kokoontumisrikkomuksena. Muut mahdolliset rikosnimikkeet tarkentuvat myöhemmin. Bileet järjestettiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 10.–11. helmikuuta.

Poliisin mukaan ilmiö on aika yleinen. 

– Poliisi kohtaa Himoksen alueella valitettavan säännöllisesti tällaisia mökkijuhlia, jotka jostain syystä ovat karanneet niitä järjestäneiden tahojen hallinnasta. On hyvin tavallista, että mökkiin pyrkii ulkopuolisia henkilöitä tai itse juhlaväen joukossa alkaa alkoholin ja muita päihteiden nauttimisen jälkeen tappeluja ja muita häiriöitä, sanoo alueen komisario Teemu Karhunen

Poliisi: 10 hengen mökki ei ole turvallinen näin suurelle joukolle ihmisiä

Kun kyse on avoimesta tilaisuudesta, johon voi osallistua ilmaiseksi tai pääsylippua vastaan, on kyseessä ennakkoilmoitusta vaativa yleisötilaisuus.

Ilmoitus tulee tehdä myös muun muassa anniskelua tai liikennejärjestelyjä vaativista tapahtumista. Poliisin mukaan ilmoitus on tehtävä myös tilaisuuksista, jotka herättävät voimakkaita tunteita.

Yli 200 henkilön tapahtumat vaativat myös pelastussuunnitelman.

Tämänkaltaiset mökkijuhlat voivat vaarantavat merkittävästi yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Esimerkiksi 10 hengen mökki ei ole missään mielessä turvallinen paikka järjestää juhlia näin suurelle joukolle ihmisiä ja jos tästä olisi tieto poliisille asianmukaisesti toimitettu, olisi tähän turvallisuuteen varmasti puututtu, toteaa komisario Sari Pöntinen lupavalvonnasta. 

– Esimerkiksi hätäpoistumisen mahdollistamiseksi majoitustiloille on asetettu enimmäishenkilömäärät, eikä näitä määriä sovi ylenkatsoa. Samoin tuollaisen ihmismäärän osalta yksittäinen mökin vuokraaja ei pysty vastaamaan järjestyksen ylläpidosta.

Lue myös:

    Uusimmat