Himoitsetko jäätä? Tämä ja 6 muuta erikoista vihjettä siitä, ettet välttämättä ole täysin terve

Seuraavat oudot vihjeet voivat kertoa kehossasi vallitsevasta poikkeustilasta. Tarkkaile näitä oireita! 

Kehomme on erittäin viisas. Kun jokin on hullusti, se yrittää viestiä poikkeustilasta meille monin eri tavoin. Läheskään aina emme osaa lukea näitä tärkeitä vihjeitä oikein, jolloin terveysongelmat voivat jäädä huomaamatta.

New Yorkissa sijaitsevan lääketieteellisen tutkimuskeskuksen ohjaaja Margarita Rohn kertoo nyt seitsemän oiretta, joita ei kannata sivuuttaa. Ne voivat olla merkki jostain vakavammasta.

1. Jalkojen turvotus

Jalkojen turvotus ilman tiettyä syytä, kuten kuumuutta tai pitkäaikaista istumista, voi olla merkki kilpirauhasen ongelmista. Joissain tapauksissa tämä tavalliselta tuntuva oire voi olla merkki jostain vielä vakavammasta, kuten sydämen tai munuaisten häiriöstä.

2. Sormien pituus

Käänne katse käsiin! Nottinghamin yliopiston tutkimuksen mukaan niinkin erikoinen asia kuin sormien pituus voi kertoa paljon terveydestämme. Jos nimettömäsi on etusormeasi pidempi, se voi tutkimuksen mukaan olla merkki suuremmasta riskistä sairastua polvien nivelrikkoon. Tutkimuksen tekijät eivät kuitenkaan pystyneet osoittamaan, miksi näin on.

3. Himoitset kylmää

Jos mielesi tekisi työntää pää pakastimeen ja syödä jäätä, saatat kärsiä raudanpuutteesta. Rohrin mukaan vakavasta raudanpuutteesta kärsivät ihmiset ovat alttiimpia pica-oireyhtymälle, johon kuuluu ravintoarvottomien ruokien, kuten jään himoitseminen. Paras keino tämän oireen hoitoon on lisätä rautaa sisältävien elintarvikkeiden määrää ruokavaliossa yhdessä imeytymistä helpottavan C-vitamiinin kanssa.

4. Ryppyjä kehossa

Joskus ulkoiset merkit voivat kertoa, että jokin sisällämme hullusti. Rypyt ovat usein merkki ikääntymisestä, mutta joskus ne voivat kertoa myös korkeasta verenpaineesta. The Journals of Gerontology -julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa havaittiin, että naisilla, joilla oli ryppyjä auringolle alttiissa paikoissa, oli myös kohonnut verenpaine. 

5. Pahanhajuinen hengitys

Jos pahanhajuinen hengitys vaivaa jatkuvasti, syy voi löytyä ientulehduksesta. Jos tulehdusta ei hoideta ajoissa, se saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa jopa hampaiden menettämiseen.

6. Tumma virtsa  

Tumma virtsa on selvä merkki siitä, että kaikki ei ole kunnossa. Yleisin syy tähän löytyy nestehukasta, johon auttaa yksinkertaisesti juominen. Rohrin mukaan tumma virtsa voi joissain tapauksissa olla myös merkki munuais-tai maksaongelmista. Jos juominen ei auta vaalentamaan virtsan väriä, kannattaa asiasta käydä juttelemassa lääkärin kanssa.

7. Tumma uloste

Vaikka suurin osa ihmisistä huuhtelee pöntön vessassa käynnin jälkeen tuotostaan sen enempää tutkimatta, joskus sen vilkaisu kannattaa. Jos ulosteesi on toistuvasti tummaa, saatat kärsiä sisäisestä verenvuodosta tai vatsahaavasta.

Lähde: Redbookmag  

***

Lue myös:

    Uusimmat