Mainos

Hillary Clinton haukkui Trumpin sanasodan Pohjois-Korean johtajan kanssa

Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Hillary Clinton moittii presidentti Donald Trumpin "vaarallista ja lyhytnäköistä" sanasotaa Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kanssa.

Clintonin mukaan Trumpin tviittailu Pohjois-Koreasta vain heikentää Yhdysvaltojen uskottavuutta ja tarjoaa Kimille hänen janoamaansa maailmanlaajuista huomiota.

Clintonin mukaan Trumpin edesottamukset ovat omiaan lisäämään kansainvälisiä jännitteitä. Hänen mukaansa Yhdysvaltain liittolaiset ovat ilmaisseet huolensa suurvallan uskottavuudesta ja luotettavuudesta.

– Riidan haastaminen Kim Jong-unin kanssa saa vain hymyn hänen kasvoilleen. Samalla tavalla kuin riidan haastaminen Naton ja EU:n kanssa saa hymyn (Vladimir) Putinin kasvoille, Clinton sanoi vierailullaan Soulissa Etelä-Koreassa.

Clinton sanoi olevansa huolissaan myös siitä, että Trumpin hallinnossa ei ole riittävästi asiantuntemusta Aasian asioiden suhteen.

Clinton moitti Soulissa myös Venäjää, joka hänen mukaansa pyrkii horjuttamaan kaikkia maailman demokratioita.

Demokraattien ehdokkaana ollut Clinton hävisi viime vuonna presidentinvaalit republikaanien ehdokkaana olleelle Trumpille. Clinton toimi ulkoministerinä presidentti Barack Obaman virkakaudella vuosina 2009–13.

0:42

1:49

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.