Hiljattain kuolleen Stan Leen entistä manageria syytetään sarjakuvalegendan hyväksikäytöstä

Hämähäkkimiehen luojan Stan Leen nuoren managerin syytetään hyväksikäyttäneen sarjakuvalegendaa, kertovat kansainväliset mediat. Marvel-visionääri Lee kuoli viime vuoden marraskuussa 95-vuotiaana.

Sarjakuvantekijän entistä manageria, newyorkilaista muistoesineiden keräilijää Keya Morgania syytetään muun muassa vapaudenriistosta, petoksesta ja väärennyksestä. Kaikki häntä vastaan nostetut viisi syytettä liittyvät viime kesän tapahtumiin.

Managerin kerrotaan siirtäneen viime kesäkuussa Leen pois kodistaan keskellä yötä tarkoituksenaan eristää Lee hoitajistaan.

Sarjakuvakirjoittajan pitkäaikainen tuttava, manageri Morgan tuli erityisen läheiseksi Leen kanssa sen jälkeen, kun Leen vaimo Joan Lee kuoli vuoden 2017 kesäkuussa.

Tytär haki lähestymiskieltoa

Daily Mail kertoo Leen tyttären J.C. Leen ja Morganin riitautuneen keskenään kesäkuisten tapahtumien jälkeen. Leen tyttären kerrotaan myös hakeneen Morganille lähestymiskieltoa, joka estäisi miestä pääsemästä enää käsiksi Leehen tai hänen perheenjäseniinsä.

Lähestymiskiellon yhteydessä Morgania syytettiin siitä, että hän olisi kavaltanut Leen omaisuutta yli viiden miljoonan dollarin edestä. Morgan kielsi kaikki syytökset ja syytti itse J.C. Leetä noitajahdin aloittamisesta.

Oikeus käski lopulta Morgania pysymään kaukana Leestä.

Uudet syytteet nostettiin Los Angelesissa viime perjantaina. Morganista on Daily Mailin mukaan voimassa myös pidätysmääräys.

Suurten sankareiden isä

Hämähäkkimiehen toisena luojana tunnettu Lee oli mukana luomassa myös lukuisia muita laajalti tunnettuja sarjakuvasankareita. Hänen kädenjälkensä on nähtävissä muun muassa Iron Manin, Hulkin, Thorin sekä Daredevilin hahmoissa. Hän loi hahmonsa usein Steve Ditkon tai Jack Kirbyn kanssa.

Hänen luomustensa tarjoamalle pohjalle on rakennettu myös sarjakuvakustantamo Marvel Comicsin katsojaennätyksiä takonut elokuvien ja muiden mediatuotteiden sarja Marvel Cinematic Universe (MCU).

Lee on esiintynyt niin sanotussa cameo-roolissa kaikissa MCU:n elokuvissa. Sarjan viimeisimmästä elokuvasta, Avengers: Endgame, tuli nopeiten miljardin dollarin rajan rikkonut elokuva. Tämän se teki vain viidessä päivässä, kertoo Episodi-lehti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.