Mainos

Hiihtokeskuksissa joulu ja uusivuosi myyty lähes täyteen

Joulu ja uusivuosi on hiihtokeskuksissa myyty jo lähes loppuun.

Suomen Hiihtokeskusyhdystys ry:n toiminnanjohtaja Anne Larilahti kertoo, että jouluna vuodenvaihteessa Suomeen odotetaan sekä ulkomaisia että kotimaisia matkailjoita.

– Hiihtokeskusten varaustilanteet näyttävän olevan lähes täynnä. Jouluksi voi vielä löytää muutamia hajapaikkoja, Larilahti sanoo.

Larilahden mukaan keskusvaraamot ovat kaikkein parhaimpia paikkoja majoituspaikan löytämiseksi. Keskusvaraamoissa on uusin tieto alueen majoitustilanteesta.

Venäläiset suurin ulkomaalaisryhmä

Perinteisesti venäläiset ovat suurin matkailjaryhmä Suomeen ainakin vuodenvaihteen tienoilla.

– Venäläisiä on kyllä tulossa Suomeen jopa viimevuotista enemmän. Yleisesti ottaen ulkomaalaiset ovat löytäneet Suomen matkailukohteena ja määrät lisääntyvät koko ajan, Larilahti kertoo.

Viime vuonna Suomen rinteissä lasketteli noin 70 000 venäläistä turistia koko hiihtokauden aikana. Suomalaismatkailijat ovat kuitenkin edelleen enemmistönä Suomen rinteissä. Kauden aikana noin miljooona suomalaista laskettelee mäessä.

Myös muista maista kuin Venäjältä turisteja odotellaan enemmän kuin aiempina talvina.

– Ainakin Iso-Britanniasta ja Keski-Euroopasta tulee väkeä. Jonkin verran myös Aasiasta, Kiinasta ja Japanista ei vielä ole paljon turisteja, mutta määrät ovat kasvussa, Larilahti sanoo.

Palvelua omalla kielellä

Venäläisiä on totuttu viime vuosina pitämään melko vaativina matkailijoina Suomessa.

– Suurissa matkailuksekuksissa on varauduttu venäläisten tuloon. Ehkä kaikkein tärkein asia on palvelun tarjoaminen heille heidän omalla kielellään. Meillä on esimerkiksi pohjoisessa kymmeniä venäjänkielisiä hiihdonopettajia ottamassa heitä vastaan. Samalla tavalla venäjän kielellä palvellaan varaamoissa, ravintoloissa ja kaupoissa.

Suomi tunnetaan turistien keskuudessa tirvallisena, siistinä ja laadukkaana maana, jonne kannattaa matkustaa.

Jouluna ja vuoden vaihtuessa keskuksissa on hyvinkin vilkasta.

– Kausi kuitenkin jatkuu sesonkien jälkeenkin, joten kannattaa katsella paikkoja vilkkaiden aikojen ulkopuolella. Laduilla ja rintneissä on tuolloin enemmän tilaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.