Hiihdon 13-kertainen maailmanmestari paljastaa: "Olen koditon"

Norjalainen maastohiihtolegenda Petter Northug paljastaa olevansa koditon.

Northug päätti huippu-uransa vuonna 2018, mutta iloitsee jälleen numerolappu rinnassa painelemisesta ja on satsaamassa talvella pitkän matkan kilpailuihin. 37-vuotias norjalaislegenda kisasi viimeksi viime viikolla Toppidrettsveka-rullahiihtotapahtumassa. Hän voitti sprintissä puolivälieränsä ja välieränsä ja eteni komeasti finaaliin, jossa hän jäi kuitenkin viimeiseksi eli kuudenneksi, kun hänen pikkuveljensä Even sykki voittoon.

Northug-otsikot ovat muutoinkin olleet viime aikoina edellisvuosien kohutapauksia positiivisempia. Viime syksynä selvisi, että Northug aikoi myydä Oslon Vikassa sijaitsevan talon 7,2 miljoonalla Norjan kruunulla eli 620 000 eurolla. Northug rakentaa parhaillaan Hafjelliin mökkiä tukikohdakseen.

Toistaiseksi hän joutuu kuitenkin turvautumaan majoittumisessaan väliaikaisratkaisuihin.

– Tällä hetkellä olen koditon ja asun ystävieni ja perheeni luona, Northug sanoi Adresseavisenille.

"Paljastaa kaiken"

Northug on työskennellyt Norjan TV 2:n asiantuntijana ja hänestä on juuri tehty Thor Gotaasin kirjoittama kirja Petter Northug – en viljeskalle.

– Petter Northug paljastaa kaiken: Tuntematon tyttöystävä. Kokaiinin väärinkäyttö. Vanhempien anteeksianto. Kuningas Haraldin neuvot, Se og Hör -lehti mainosti.

Northug voitti 13 maailmanmestaruutta ja 2 olympiakultaa. 

Lue myös:

    Uusimmat