HIFK ulos Veikkausliigasta? Palloliiton hallitus teki tiukan päätöksen

HIFK:ta uhkaa joutuminen ulos jalkapallon Veikkausliigasta Palloliiton tuoreen päätöksen myötä. 

Maanantaina etäyhteyksien välityksellä kokoustanut Palloliiton hallitus ei nimittäin hyväksynyt seuran hakemusta siirtää liigalisenssi HIFK Fotboll Ab -osakeyhtiöltä takaisin yhdistysmuotoiselle HIFK Fotboll rf:lle. Tähän olisi Palloliiton mukaan vaadittu lisenssimääräysten rikkomus, eikä sellaista ole näytetty tapahtuneen.

HIFK ei siis käytännössä onnistunut siirtämään kilpatoimintaa Ab:ltä rf:lle.

HIFK ilmoitti vajaat kolme viikkoa sitten tiedotteessaan, että HIFK Fotboll Ab:lla ei tule olemaan sarjapaikkaa eikä pelaajia kaudelle 2021. HIFK:n kimurantissa tilanteessa yhdistyksellä on nyt pelaajat ja osakeyhtiöllä lisenssi.

HIFK:n suomalainen seurajohto on halunnut irtautua HIFK Fotboll Ab:n kiinalaisesta enemmistöomistajasta Lukas Jin Changista. HIFK:ssa on katsottu, ettei hän ole maksanut sovittuja investointeja.

Pahimmassa tapauksessa HIFK joutuu jatkamaan pelejään alemmilla sarjatasoilla. Seuran kakkosjoukkue pelaa Kolmosessa.

HIFK:n vastine

HIFK julkaisi myöhemmin tiistaina tiedotteen, jossa se sanoo olettavansa, että seuralle myönnetään Veikkausliiga-lisenssi. HIFK tuo esiin, että lisenssipäätökset on tehtävä viimeistään 22.12. mennessä.

Seura kirjoittaa, että Palloliitton hallitus otti kantaa HIFK:n pyyntöön perua AB:n ja rf:n välinen sopimus ennenaikaisesti tammikuussa.

– Tähän Palloliitto ei suostunut, mutta päätöksessä todettiin, että HIFK Soccer rf on irtisanonut sopimuksen päättymään 25.3.2021. Nyt oli kyse ainoastaan siitä, siirtyykö sarjapaikka jo tammikuussa, vai normaalin irtisanomisajan jälkeen maaliskuussa, HIFK muotoilee.

Juttua päivitetty lisäyksillä HIFK:n tiedotteesta klo 11.52.

Lue myös:

    Uusimmat