Valmentajafarssin keskellä olevalta HJK:lta niukka tiedote – näin seura selittää väärinkäsitystä

HJK:n uusi päävalmentaja Ferran Sibila puhuu taustoistaan ja uudesta pestistään 8:39
Näin HJK:n uusi päävalmentaja Ferran Sibila puhui taustoistaan ja uudesta pestistään MTV Urheilulle marraskuussa.

Espanjalaisen Ferran Sibilan ensi kauden päävalmentajakseen palkannut HJK julkaisi niukan tiedotteen tulevan kauden suunnitelmistaan. Sibilan mahdollisuudet toimia ainakin nimellisesti päävalmentajana ovat olemattomat, sillä hänellä ei ole Veikkausliigassa vaadittavaa Uefa Pro -valmentajalisenssiä.

HJK:n julkaiseman tiedotteen mukaan Sibilan valmentajalisenssin puutteellisuus oli tiedossa jo ennen palkkausta. 

– Hänen valmentajasopimukseensakin on kirjattu, että Sibila aloittaa Uefa Pro -kurssin niin pian kuin mahdollista. 

Sibilan oli tarkoitus ilmoittautua Uefa Pro -koulutukseen Ruotsissa, mutta maan jalkapalloliitto ei hyväksynyt espanjalaista mukaan tänä vuonna alkavalle kurssilleen. Suomessa Palloliitto järjestää seuraavan kurssin vasta ensi vuonna. Jo kurssilla mukana oleminen olisi riittänyt Palloliiton lisenssimääräyksien täyttämiseen.

HJK:n tiedotteen mukaan Sibilalla oli ollut alustava tieto Ruotsin liitosta, että hän pääsisi Ruotsissa nyt alkavalle kurssille. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, mikä ratkesi eilen keskiviikkona.

– Päivänselvää on, että HJK noudattaa Veikkausliigan lisenssimääräyksiä. Vahvistamme lisenssikomitealle vaatimukset täyttävät selvitykset määräaikaan mennessä eli käytännössä ensi viikon aikana, HJK:n tiedotteessa kerrotaan.

HJK ei vielä kerro, miten tilanne aiotaan ratkaista seuran sisällä. Yksi esille nostettu vaihtoehto on nostaa Uefa Pro -lisenssillä varustettu apuvalmentaja Ossi Virta nimellisesti päävalmentajaksi, mutta sääntöjen kiertäminen tällaisin keinoin on ainakin periaatteessa Palloliiton sääntöjen vastaista.

MTV Urheilu on yrittänyt tavoitella HJK:n johtoa kommentoimaan valmentajatilannetta. Seura ei tiedotteensa mukaan aio kommentoida asiaa tässä vaiheessa enempää.

Lue myös:

    Uusimmat