HIFK ryösti pisteet ikuisuudelta tuntuneessa voittomaalikilpailussa –Tapparalta käsittämätön sulaminen

Vasta 11:s pari toi ratkaisun voittomaalikilpailussa Tampereen Liiga-illassa. HIFK:n Otto Paajanen ratkaisi joukkueelleen vierasvoiton Tapparasta 2–3-lukemin.

Ratkaisu oli lähellä jo kymmenennessä parissa, kun HIFK:n Anton Lundell nosti kiekon ylärimaan, mutta vasta Paajasen osuman jälkeen helsinkiläiset pääsivät tuulettamaan.

Toki HIFK tuuletti jo varsinaisella peliajalla. Tappara oli jo viemässä kaikkia kolmea pistettä, kun se johti ottelua pitkään lukemin 2–1. HIFK sai tasoituksensa ilman maalivahtia, ja tapa, jolla tasoitus tuli oli tamperelaisittain varsin kirvelevä.

HIFK:n kapteeni Jere Sallinen nosti joukkueensa jatkoajalle vain kaksi sekuntia ennen päätössummeria. Syöttöpisteet merkittiin kiekon maalin takaa sen eteen tuikanneelle Michael Keräselle ja sen pienellä siirrolla Salliselle jatkaneelle Otto Paajaselle.

Tapparalle jäi ottelusta siis vain yksi piste, vaikka se oli kuskin paikalla lähes koko ottelun ajan. Niko Ojamäki vei tamperelaiset 1–0-johtoon reilun 11 minuutin pelin jälkeen upean ylivoimakuvion päätteeksi.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Teemu Turunen tasoitti ennen toisen erän puoliväliä ylivoimalla, mutta Olavi Vauhkonen kuittasi Tapparan taas johtoon 35 minuutin kohdalla. 2–1-tilanteessa ehdittiinkin sitten mitellä lähes 25 minuuttia ennen Sallisen osumaa.

Tapparan kanadalaisvahti Michael Garteig torjui ottelussa 30 kertaa. Atte Engren HIFK-maalissa 13 kertaa.

HIFK piti kahden pisteen voitollaan vielä elossa toiveitaan jopa kotiedusta pudotuspeleihin. Se on nyt kuudentena viiden pisteen päässä nelossijaa hallussaan pitävästä Lukosta. Molemmilla on pelaamatta kahdeksan ottelua. Kolmossijan Ilvekseen on matkaa kuusi pistettä, mutta Ilves on pelannut ottelun enemmän.

Kakkosena oleva Tappara puolestaan kasvatti pisteellään eron Ilvekseen seitsemään pisteeseen yhden ottelun enemmän pelanneena.

Juttua muokattu 25.2. kello 21.53. Korjattu voittomaalikilpailun kirjoitusasu.