Leo Komarov lensi suihkuun kuumassa kamppailussa – Kärpille makoisa revanssi HIFK:sta

Leo Komarov lensi suihkuun – lanasi tylysti vastustajan 0:57
Leo Komarov lensi suihkuun – lanasi tylysti vastustajan.

Kärpät ja HIFK kohtasivat lauantaina toisena päivänä peräkkäin, eikä kaukalosta puuttunut tunnetta. Ilves puolestaan menetti runkosarjan voittokamppailun kannalta tärkeän pisteen, kun KalPa venytti ottelun jatkoajalle.

Perjantaina Helsingissä tappion kärsinyt Kärpät maksoi potut pottuina, kun se kaatoi HIFK:n kotikaukalossaan maalein 3-0. Varsin kuumaksi äityneessä ottelussa nähtiin jatkuvasti välikohtauksia, ja lopulta yksi ulosajokin, kun Leo Komarov lähetettiin suihkuun ottelun loppuhetkillä. Syynä pelirangaistukseen oli estäminen.

Voit katsoa Komarovin tilanteen pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Kärpät istui kuskinpaikalle heti ottelun avausminuutilla, kun Victor Berglundin siniviivalaukaus painui verkkoon 58 sekunnin pelin jälkeen.

Kärpät osui kerran ottelun jokaisessa erässä. Berglundin lisäksi Julius Junttila ja Julius Hermonen vinguttivat verkkoa HIFK-vahti Roope Taposen selän takana.

Kärpät nousi voitollaan 100 pisteeseen. Se on sarjataulukossa neljäntenä tasapisteissä kolmantena olevan, lauantaina Lukon maalein 3-1 voittaneen Pelicansin kanssa.

Kotonaan SaiPan maalein 5-0 voittanut Jukurit on 98 pisteellä viidentenä ja HIFK 96 pisteellä kuudentena.

Ilvekselle pistemenetys

Tampereella Ilves koki KalPaa vastaan karvaan pistemenetyksen, joka voi osoittautua ratkaisevaksi runkosarjan voittotaistelussa.

Saku Salmela vei KalPan johtoon, kun avauserää oli pelattu reilut neljä minuuttia, mutta Ilves kuittasi vielä samassa erässä. Otto Latvalan ja Jani Nymanin maalit nostivat tamperelaiset edelle.

Kun KalPa tasoitti kolmannessa erässä Oliver Kapasen maalilla, haettiin ratkaisua jatkoajalta.

Ottelun sankariksi nousi Ilveksen Samuli Ratinen, joka luritti läpiajosta 3-2-voittomaalin.

Sarjassa kakkosena oleva Ilves nousi voitollaan 114 pisteeseen. Sarjakärjessä on lauantaina TPS:n maalein 4-0 voittanut Tappara samalla pistemäärällä.  Tappara on kuitenkin pelannut kaksi ottelua Ilvestä vähemmän. Tapparalla pelejä on jäljellä neljä, Ilveksellä kaksi. Kaksikko kohtaa toisensa Tampereen paikalliskamppailussa ensi perjantaina.

Muissa otteluissa HPK kaatoi JYPin maalein 4-2, mikä käytännössä lopetti jyväskyläläisten haaveet pudotuspelipaikasta. Kouvolassa KooKoo kaatoi Ässät maalein 4-1 ja nousi taulukossa sijalle yhdeksön.