Mitä tapahtuu Jokereille? HIFK-pomo valmis paluuseen: "Olisi hienoa saada heidät takaisin"

Siirtorajan umpeutuessa kovia hankintoja KHL-kautensa kesken jättäneestä Jokereista tehneen HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen toivottaisi vanhan paikallisvastustajan tervetulleeksi takaisin SM-liigaan.

KHL-hankinnat tulivat yllättäen mahdollisiksi, kun Jokerit ilmoitti viime viikon lopulla jättävänsä KHL-kauden kesken Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Seuran jatko venäläisomisteisessa sarjassa on yhä auki, mutta spekulaatiot Jokerien mahdollisesta paluusta SM-liigan käyvät kuumina.

HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen toivottaisi Helsingin paikalliskamppailut tervetulleiksi takaisin.

– Jos sitä miettii ihan urheilulliselta puolelta, niin se olisi hienoa saada Jokerit takaisin Liigaan, Salmelainen sanoo MTV Urheilulle.

– Siinä on aika paljon erilaisia asioita, joita pitää tapahtua ennen kuin se on mahdollista. Ne eivät onneksi ole asioita, joita joutuu itse miettiä, mutta urheilullisesti olisi tietenkin hienoa nähdä heidät takaisin Liigassa.

KHL:n Venäjän ulkopuolisista seuroista Dinamo Riika ehti jo ilmoittaa, ettei se palaa sarjaan ensi kaudellakaan. Maailmanpoliittinen tilanne on kääntynyt äkisti päälaelleen, mutta Jokerit ei voi tehdä nopeita päätöksiä pelkästään siitäkin syystä, että sen rahaliikenne on yhä tiukasti venäläisten liikemiesten käsissä.

KHL:stä voi alkaa suuri muuttoliike

Koska lainasopimukset KHL:stä ulkomaille eivät ole mahdollisia, Jokerit purki ison nipun vielä voimassa olleita sopimuksiaan, jotta pelaajat pystyvät jatkamaan kauttaan muissa eurooppalaisissa sarjoissa. Siirtojen takaraja umpeutuu myöhään tiistai-iltana.

HIFK:n kohdalta Salmelainen ei vielä osannut sanoa varmaksi, onko seuralta odotettavissa uusia hankintoja tai joutuuko osa pelaajista etsimään itselleen uuden osoitteen loppukaudeksi nyt tulleiden tieltä.

Mitään suurempaa liikehdintää KHL:stä ei ole Jokerien pelaajien lisäksi Salmelaisen korviin kuulunut.

– Siitä en ole ihan varma. Ei se nyt ihan suoranaisesti ole niin ollut, mutta totta kai tämä on kokonaisuutena ollut hyvin erilainen siirtoraja kuin normaalisti jo ihan siitä, kun siirtorajaa siirrettiin maaliskuun alkuun. Se aiheutti oman twistin ja hämmennyksen, Salmelainen kommentoi.

Venäjän sotilaallinen aggressio on kuitenkin poikinut maailmanlaajuisesti valtavan määrän vastalauseita. Se saa todennäköisesti monet suomalaispelaajatkin miettimään jatkoaan KHL:ssä.

– Varmasti siellä on monilla pelaajilla ajatuksena, että miten se tulee vaikuttamaan tulevaisuuteen ja ensi kauteen.

– Uskon, että tämä tulee vaikuttamaan jääkiekkomarkkinaan tosi voimakkaasti tulevaisuudessa, Salmelainen arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat