HIFK:n NHL-laina räväytti maalitilinsä auki, päävalmentajalta heruu arvostusta – "Tekee hommia sielusta ja sydämestä"

1:11
Videolla kuvaa Joona Luodon ylivoimaosumasta.

HIFK:n lainapelaaja Joona Luoto iski ensimmäisen maalinsa HIFK-paidassa Ässiä vastaan pelatussa ottelussa.

Luoto onnistui heiluttamaan verkkoa toisessa erässä, kun hän laukoi ylivoimalla kiekon Jesse Saarisen tarjoilusta niukasti yli maaliviivan. Luodolla oli ottelun aikana myös muutama herkullinen mahdollisuus lisätä maalisaldoaan, mutta Ässien puolustus esti viime hetkellä Luodon aikeet.

Winnipeg Jetsistä lainalle saapunut Luoto on pelannut nyt HIFK:ssa kuusi ottelua, joiden aikana hän on saalistanut kolme tehopistettä. Pistesaldon lisäksi Luoto on joukkueelleen arvokas pelaaja suuren työmääränsä ansiosta.

– Isokokoinen, luistelu ja kamppailuvoimainen kaveri. On koko ajan läsnä pelissä ja tekee hommia sielusta ja sydämestä, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen kehuu Luotoa ottelun lehdistötilaisuudessa.

HIFK:n riveistä löytyy Luodon lisäksi useampi muukin NHL:stä saapunut lainavahvistus. Antti Suomela, Emil Bemström ja Otto Koivula solmivat Luodon lailla lainasopimuksen HIFK:n kanssa. Uudet vahvistukset ovat tuoneet haasteita yhteispeliin, mutta hiljalleen pelaajien kemiat ovat löytymässä myös kaukalossa.

– On hienoa, että meillä on noin hyviä pelaajia tuossa. Tietenkin, kun he tulevat vähän eri tilanteista, niin joukkuepeli ottaa pikkuisen aikaa, Pikkarainen sanoi ottelun jälkeen.

– Meidän hyökkäyspelaamisemme otti ison stepin eteenpäin ja tuotti paljon maalipaikkoja, Pikkarainen myhäilee lehdistötilaisuudessa.

3:19

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja