HIFK:lta katastrofaalinen alku puolivälieriin – tunteet kuumenivat ottelun lopussa, Tommi Santalalle ulosajo

Pelicans aloitti SM-liigan puolivälierät voitolla, kun se murskasi Helsingin IFK:n 6-0-lukemin Lahdessa.

Tunteet kuumenivat ottelun lopussa, kun IFK:n Markus Kankaanperä huitaisi Pelicansin Henrik Nilssonia suoraan kasvoihin, josta Miihkali Teppo ei tykännyt, ja muistutti Kankaanperää lyönnistä. Kolmikon ympärille muodostui lopulta kahakka, joka kuitenkin rauhoittui aikanaan.

Hetkeä myöhemmin IFK:n Tommi Santala taklasi Mikko Kousaa rajusti, ja sai 5+20 -pelirangaistuksen polvitaklauksesta.

Ottelun suurin tähti oli silti Juhamatti Aaltonen, joka teki tehot 0+3. Puolustaja Oliwer Kaski teki kaksi maalia.

IFK aloitti ottelun varsin hyvin, mutta Pelicans meni 1-0-johtoon, kun Hannes Björninen pääsi nauttimaan Aaltosen tarjoilusta, ja laukoi lahtelaisten avausmaalin.

Hetkeä myöhemmin Aaltonen alusti jälleen Pelicansin maalin, kun tällä kertaa Jesse Saarinen sai Aaltoselta upean syötön lapaansa ja laukoi lahtelaiset 2-0-johtoon.

Pelicans aloitti toisen erän vahvasti, sillä erää oli ehditty vain reilu minuutti, kun Miska Siikonen siirsi maalin edestä lahtelaisten kolmannen osuman.

Vielä erän aikana Hynek Zohorna viimeisteli torjunnasta kimmonneen paluukiekon IFK-maaliin. Päätöserässä Kaski laukoi Pelicansille kaksi maalia ja muutti lukemiksi 6-0. Aaltonen sai Kasken toiseen maaliin syöttöpisteen.

Pelicans otti voittonsa myötä ensimmäisen kiinnityksensä välieriin ja johtaa pudotuspelisarjaa 1-0.