Mainos

HIFK kovassa lennossa – onko painetta enää edes hankkia uutta sentteriä?

28:00

Viime kauden pistepörssin voittaja Antti Suomela ehti tehdä HIFK:n kanssa sopimuksen, mutta hän lähtikin tavoittelemaan NHL-paikkaa San Jose Sharksin riveistä. HIFK:n alku SM-liigassa on ollut lupaava. Tarvitseeko IFK enää edes lisävahvistuksia keskikaistalle?

Ylälaidan videolla Tommi Santalan ajatuksia illan HPK-ottelusta.

HIFK otti neljännen voittonsa ja ensimmäisen varsinaisella peliajalla, kun HPK kukistui kauden ensimmäisessä kotipelissä 6–2.

Keskushyökkääjä Tommi Santala iski kauden toisen osumansa, ja ensimmäisen uuden kotiyleisön edessä rankkarista kolmannessa erässä. Ykkösketjun sentteri Juhani Tyrväinen sai tililleen maalin ja syötön. Molemmat IFK:n kärkisentterit ovat aloittaneet kauden vahvasti.

HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin ei vietä öitään miettimällä mahdollista sentterivahvistusta.

– Ei meillä mitään hätää ole. Kyllä me SM-liigaan pystymme lähtemään näillä senttereillä, Selin sanoi MTV Sportille.

– Siihen ei lähdetä, että joku vaan pitäisi saada. Emme mieti asiaa päivittäin, mutta toki pysyttelemme tilanteen tasalla. Asia tulee esiin, jos on tullakseen.

Kärkisentterit kestävät vertailun SM-liigassa, mutta CHL tekee aika ajoin kalenterin tukkoiseksi. Esimerkiksi 39-vuotias Santala joutuu tasapainottelemaan rasituksen ja palautumisen välillä, että saa pidettyä jalat liikkeessä jokaisena peli-iltana.

Selin on katsonut hyvällä mielellä varsinkin Santalan ja Iikka Kangasniemen yhteispeliä. Parissa viime pelissä toisella laidalla on polkenut Teemu Tallberg.

– Santala ja Kangasniemi pelaavat samaa peliä. He osaavat rytmittää peliä ja ottaa vauhtia pois, kun tulevat hyökkäysalueelle. Tallberg on vahva luistelija ja kova duunari, varsinainen voimalaituri.

Selin harmitteli, että koesopimuksella pelaava Henrik Koivisto loukkaantui, eikä hän päässyt antamaan lisänäyttöjä keskushyökkääjän tontille. Thomas Nykopp on palaamassa loukkaantuneiden listoilta takaisin ensi viikolla.

Selin oli erittäin tyytyväinen, että IFK:lla oli kuusi eri maalintekijää HPK:ta vastaan.

– Pieni tauko tulee meille hyvään paikkaan. Meillä oli kuitenkin kolme vieraspeliä viiteen päivään. Matkustaminen tuo aina lisää kuormaa.

HIFK pelaa seuraavan kerran vasta keskiviikkona 26. syyskuuta, jolloin vastaan tulee kotipelissä KooKoo. 

1:22

2:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.